Meny
Svärmorstunga

Svärmorstunga

Svärmorstunga Online

Svärmorstunga

Interflora

Tidlös och tålig krukväxt som trivs i alla rum. Kräver minimal vård och passar dig med ont om tid.

Svärmorstunga är en lättskött och dekorativ krukväxt, med tjocka gröna blad som växer ur en gemensam rot. Du kan enkelt och smidigt beställa krukväxten Svärmorstunga med hemleverans året runt från växtbutiker online.

Svärmorstungan är en kompakt och tålig krukväxt som du kan ställa nästan var som helst. Den passar därför bra på ställen där andra krukväxter inte trivs eller hos dig som gärna vill ha gröna växter omkring dig, men som kanske inte kommer ihåg eller hinner lägga så mycket tid på att sköta dem.

Tack vare sina tjocka blad kan Svärmorstunga hålla kvar vatten länge och klarar därför av att bli bortglömd ibland utan att vissna.

Svärmorstunga Skötselråd

Svärmorstunga är ingen svårskött växt på något sätt, men här är några punkter som kan vara bra att känna till när det gäller skötsel:

  • Näring – Svärmorstunga klarar sig med vanlig växtnäring som du kan tillsätta lite vid behov.
  • Solläge – Du kan ha din Svärmorstunga nästan var som helst, men den trivs bäst om den får stå soligt och varmt.
  • Vatten – Vattna rikligt men sällan och inte förrän jorden är helt torr. Du kan utan vidare dränka din Svärmorstunga ordentligt och sedan resa bort i ett par veckor.
  • Jord – Använd vanlig planteringsjord uppblandad med sand eller kanske lecakulor för bäst resultat.
  • Placering i hemmet – Placera den var du vill, men helst varmt och soligt.

Beställt en Svärmorstunga Online

Om du vill ha det grönt hemma utan alltför stor ansträngning bör du beställa en Svärmorstunga krukväxt redan idag. Du får den levererad till din dörr inom några dagar och därefter har du en lättskött krukväxt hemma, som ger dig renare luft och trevligare inomhusmiljö.

Svärmorstunga med Hemleverans

När du köper Svärmorstunga och andra krukväxter på nätet levereras de oftast direkt till din dörr inom bara några dagar. Du kan ofta välja exakt leveranstidpunkt och slipper därför vara hemma och vänta på leveranser som du inte vet när de kommer.

Passar det inte med leverans till ditt hem kan du kanske istället välja att få dina växter levererade till jobbet, eller så kan du välja avhämtning.

Vad kostar en Svärmorstunga?

Svärmorstunga går att köpa för mellan 100 och 200 kronor. Det är i allmänhet plantans storlek som avgör priset, men det kan förstås också finnas variationer när det gäller plantans kvalitet och hur mycket omsorg som lagts på att driva upp den.

Det går ofta att komma lite billigare undan när det gäller köp av krukväxter, men tänk på att det i så fall kan innebära att du behöver lägga mer arbete på att få dem att frodas och kanske plantera om dem i större kruka direkt efter köpet.

Profilbild

Karl Åhgren

Karl Åhgren är en hängiven trädgårdsentusiast med en djupgående passion för odling och trädgårdsskötsel. Hans resa började som en hobby och har utvecklats till en betydande del av hans liv. Karl är speciellt intresserad av att kombinera estetik med funktionalitet i trädgården och strävar efter att skapa vackra och hållbara trädgårdar.

Som en självlärd entusiast har Karl byggt upp en omfattande kunskap genom praktisk erfarenhet och ständigt lärande. Han experimenterar gärna med nya odlingstekniker och delar entusiastiskt med sig av sina insikter och upplevelser. Karl är en stark förespråkare för ekologiska metoder och tror på odlingens betydelse för personligt välbefinnande och miljömässig hållbarhet.