Meny
Strelitzia

Strelitzia

Strelitzia, också känd som Papegojblomma, är en lättskött växt med stora gröna blad. Beställ krukväxten Strelitzia online med hemleverans så får du den hem till dörren inom ett par dagar, utan ansträngning.

Strelitzia har stora gröna och lite avlånga blad som växer på individuella stjälkar från en eller flera gemensamma rötter. Det är en tropisk växt, och om du sköter den rätt och ger den tillräckligt med ljus kan du få den att blomma. Annars är den en trevlig grön växt som kräver relativt lite skötsel.

Strelitzia finns i flera storlekar, men i allmänhet är de strax under en meter höga när de säljs.

Skötselråd

  • Näring – Tillsätt vanlig växtnäring vid behov. Följ tillverkarens anvisningar för dosering
  • Solläge – Strelitzia gillar ljus men försök att undvika direkt solljus, särskilt under sommaren.
  • Vatten – Vattna din Strelitzia underifrån, på ett fat och låt den sedan torka ut nästan helt innan du vattnar igen.
  • Jord – Strelitzia trivs i vanlig planteringsjord av hög kvalitet. Plantera gärna om den vid behov, men om du vill att den ska blomma får du inte sätta den i för stor kruka.
  • Placering i hemmet – Placeras så ljust som möjligt men gärna med skydd mot direkt solljus.

Beställ en Strelitzia Online

Strelitzia är en krukväxt som passar bra att köpa med leverans hem till dörren. Om du beställer din Strelitzia redan idag kan du få den levererad inom ett par dagar och slipper alla problem med att transportera hem en stor krukväxt full med jord i din bil.

När du köper krukväxter online kan du också välja olika tillval. Lägg gärna till en trevlig ytterkruka så får du en komplett växt, som är färdig att ställas upp hemma.

Strelitzia med Hemleverans

Köp din Strelitzia online, så slipper åka ut för att leta upp och köra hem det du vill ha. Istället får du den levererad hem till dörren inom några dagar.

Inte bara sparar du tid, när det gäller stora växter som Strelitzia blir det lätt bökigt att få in dem i bilen och du riskerar både att bilen blir smutsig invändigt och att växterna skadas. Med leverans till dörren slipper du sådana problem och får tid över till annat.

Vad kostar en Strelitzia?

Räkna med ungefär 500 kronor för en Strelitzia av bra kvalitet. Priserna varierar något uppåt och nedåt, mest beroende på växtens höjd och antalet stammar, men de kan också bero på bladens färgnyans.

Som så ofta annars får du betala mer för bättre kvalitet. I gengäld slipper du problem med en växt som kräver en massa extra skötsel för att du ska få den att ta sig.

Profilbild

Karl Åhgren

Karl Åhgren är en hängiven trädgårdsentusiast med en djupgående passion för odling och trädgårdsskötsel. Hans resa började som en hobby och har utvecklats till en betydande del av hans liv. Karl är speciellt intresserad av att kombinera estetik med funktionalitet i trädgården och strävar efter att skapa vackra och hållbara trädgårdar.

Som en självlärd entusiast har Karl byggt upp en omfattande kunskap genom praktisk erfarenhet och ständigt lärande. Han experimenterar gärna med nya odlingstekniker och delar entusiastiskt med sig av sina insikter och upplevelser. Karl är en stark förespråkare för ekologiska metoder och tror på odlingens betydelse för personligt välbefinnande och miljömässig hållbarhet.