Meny
Strandkastanj

Strandkastanj

Strandkastanj är ett litet träd som finns att köpa i många olika höjder, att ha i kruka. Beställ krukväxten Strandkastanj online med hemleverans så får du denna populära krukväxt levererad direkt till dörren. Extra praktiskt om du vill ha ett riktigt stort exemplar.

Strandkastanj är ett träd med vacker stam och avlånga gröna blad som växer i en krona högst up. De säljs i många olika storlekar och har ofta vackert flätade stammar som ger ett prydligt intryck.

Strandkastanj är ett bra val om du vill ha någonting som är lite högre eller när du bara vill variera höjden på dina växter. Du kan köpa dem från ungefär halvmetern långa upp till mer än två meter.

Strandkastanj Skötselråd

Här har vi samlat de viktigaste skötselråden för din Strandkastanj:

  • Näring – Tillsätt växtnäring under vår och sommar. Låt vila på vintern
  • Solläge – Strandkastanj trivs inte vid fönster i söderläge på grund av solstrålningen. Ljust till halvskugga rekommenderas.
  • Vatten – Vattna rikligt och låt sedan jorden torka ordentligt innan du vattnar igen.
  • Jord – Använd vanlig planteringsjord för krukväxter av hög kvalitet. Plantera om din Strandkastanj varje år, på våren och passa då även på att beskära den.
  • Placering i hemmet – Placera din Strandkastanj ljust och gärna nära ett fönster, men skydda den från den starka middagssolen. Se till att du har lite höjd att ta av, eftersom den växer uppåt.

Beställ en Strandkastanj Online

Om du vill ha en lite högre växt som komplement till övriga växter, eller ett rejält träd inomhus ska du beställa en Strandkastanj som krukväxt redan idag. Se till att du får levererad hem till dörren, så att du inte behöver frakta ett stort träd i din bil.

Strandkastanj med Hemleverans

När du köper krukväxter och då särskilt stora krukväxter som Strandkastanj är det bra att välja leverans direkt till dörren. Det är ofta en utmaning att köra hem krukväxter och när de börjar bli över en meter höga är det nästan omöjligt.

Istället för att lägga tid på att åka till växtbutiken för att köpa och sedan transportera hem det du vill ha kan du göra alltihop på fem minuter online och sedan ägna din tid åt annat i trygg förvissning om att dina krukväxter kommer att levereras hem till dörren.

Vad kostar en Strandkastanj?

En liten Strandkastanj kan du få för ungefär 200 kronor. Priset stiger därefter i takt med ökande storlek och en riktigt stor strandkastanj kan kosta nästan 2000 kronor.

Det är viktig att tänka på att det tar tid för träd att växa så välj den storlek som är rätt för dig och din budget och räkna inte med att den snabbt ska bli högre.

Profilbild

Karl Åhgren

Karl Åhgren är en hängiven trädgårdsentusiast med en djupgående passion för odling och trädgårdsskötsel. Hans resa började som en hobby och har utvecklats till en betydande del av hans liv. Karl är speciellt intresserad av att kombinera estetik med funktionalitet i trädgården och strävar efter att skapa vackra och hållbara trädgårdar.

Som en självlärd entusiast har Karl byggt upp en omfattande kunskap genom praktisk erfarenhet och ständigt lärande. Han experimenterar gärna med nya odlingstekniker och delar entusiastiskt med sig av sina insikter och upplevelser. Karl är en stark förespråkare för ekologiska metoder och tror på odlingens betydelse för personligt välbefinnande och miljömässig hållbarhet.