Meny
Skelettsköld

Skelettsköld

Skelettsköld är en krukväxt med särpräglat utseende som alla känner igen. Det är en lättskött växt och om du beställer krukväxten Skelettsköld online med hemleverans kan du få den framburen ända till dörren inom bara några dagar.

Skelettsköldens känns igen på sina spetsiga vaxartade gröna blad, med tydliga vita ådror. Namnet kommer av hur ådrorna – bladnerverna – påminner om ett skelett.

Skelettskölden är en tropisk växt som de flesta klarar av att sköta och som klarar sig själv, bara du kommer ihåg att hålla den lätt fuktig. Den är relativt kompakt och blir under en halvmeter hög.

Skelettsköld Skötselråd

Skelettsköld betraktas som väldigt lättskött av de flesta, så skötselråden är inte speciellt omfattande:

  • Näring – Ge Skelettskölden näring regelbundet under vår och sommar, så håller den sig fin.
  • Solläge – Skelettsköld vill gärna stå ljust, men gärna skyddat från direkt solljus, tillsammans med andra växter eller bakom någon typ av solskydd.
  • Vatten – Vattna regelbundet så att jorden är lätt fuktig. Du kan också spraya bladen med vatten då och då.
  • Jord – Plantera din Skelettsköld i normal plantjord av hög kvalitet.
  • Placering i hemmet – Placeras ljust, men inte direkt i solen, så välj ett rum där ljuset kommer åt ordentligt men där den inte behöver stå direkt i fönstret.

Beställ en Skelettsköld Online

Skelettsköld går att köpa de flesta tider på året. Beställ din Skelettsköld som krukväxt redan idag så kan du få den levererad inom några dagar, hela vägen till din dörr.

Skelettsköld med hemleverans

När du köper din Skelettsköld online, se till att den levereras direkt till dörren, så behöver du inte lägga en massa extra tid på att hämta den i en blomsterbutik eller hos ett paketombud.

Alla växthandlare på nätet erbjuder hemleverans, men du kan förstås välja att få dina krukväxter levererade till din arbetsplats eller någon annanstans om det passar dig bättre.

Med hemleverans sparar du tid men du slipper också ta risken att växterna far illa eller skadas under transporten eftersom säljaren står för denna risk.

Vad kostar en Skelettsköld?

Räkna med att en Skelettsköld kostar runt 150 kronor. Priset kan variera både uppåt och nedåt, beroende på tillgång och efterfrågan men också på hur stor och välvuxen plantan är.

Ibland går det att spara pengar och göra vad som ser ut att vara riktiga fynd på krukväxter, men kom ihåg att du oftast inte får mer än du betalar för och att ett lågt pris signalerar en mindre välvuxen och välskött växt, som förmodligen kommer att kräva mer arbete av dig för att ta sig bra.

Profilbild

Karl Åhgren

Karl Åhgren är en hängiven trädgårdsentusiast med en djupgående passion för odling och trädgårdsskötsel. Hans resa började som en hobby och har utvecklats till en betydande del av hans liv. Karl är speciellt intresserad av att kombinera estetik med funktionalitet i trädgården och strävar efter att skapa vackra och hållbara trädgårdar.

Som en självlärd entusiast har Karl byggt upp en omfattande kunskap genom praktisk erfarenhet och ständigt lärande. Han experimenterar gärna med nya odlingstekniker och delar entusiastiskt med sig av sina insikter och upplevelser. Karl är en stark förespråkare för ekologiska metoder och tror på odlingens betydelse för personligt välbefinnande och miljömässig hållbarhet.