Meny
Silverkalla

Silverkalla

Silverkalla är en perfekt växt att ställa i ett mörkt hörn, eller kanske i badrummet. Beställ krukväxten Silverkalla online med hemleverans, så får du en växt som livar upp hemmets mörkaste vrår, levererad direkt till din dörr.

Silverkallan har avlånga, spetsiga, grönvita blad som växer på stjälkar från en gemensam rot. Den tål verkligen inte sol och blir vackrare och frodigare ju skuggigare den står. Det är lätt att sköta en Silverkalla.

Storleken på Silverkalla gör att den passar bra på ett bord eller en hylla. Den växer inte uppåt utan håller sig kring 40 cm.

Silverkalla Skötselråd

Silverkalla är ganska lättskött men det är bra om du kommer ihåg att vattna regelbundet och att skydda den från solljus.

  • Näring – Tillsätt gärna växtnäring varje vecka från april till september för att din Silverkalla ska frodas.
  • Solläge – Silverkalla tål inte direkt solljus och ska helst stå ganska mörkt. Då blir den som snyggast.
  • Vatten – Helst ska Silverkalla hållas jämnfuktig, speciellt under sommarhalvåret, även om den klarar av att jorden torkar något ibland. Under vintern klarar den sig på något mindre vatten.
  • Jord – Det här är en växt som tar tid på sig och som därför inte behöver planteras om speciellt ofta. Använd vanlig plantjord när krukan börjar bli alldeles för trång, men ge den inte för mycket plats.
  • Placering i hemmet – Silverkalla placeras bäst i mörka hörn eller i rum med lite ljus som till exempel toalett och badrum

Beställ en Silverkalla Online

Silverkalla är en åretruntväxt och du kan beställa den som krukväxt idag för leverans till din dörr inom ett par dagar. Tänk på att även beställa en snygg ytterkruka om du behöver, så får du ett komplett paket levererat till dig.

Silverkalla med hemleverans

När du beställer din Silverkalla, se till att den levereras direkt till dörren. Det sparar tid för dig förstås men är också viktigt för att du ska få hem din krukväxt i så bra skick som möjligt.

Alla transporter av krukväxter innebär risk att växterna far illa. Därför är det ofta bättre med hemleverans eftersom det säkerställer korrekt hantering hela vägen fram till din dörr. Dessutom slipper du lägga tid och pengar på att åka till växtbutiken.

Vad kostar en Silverkalla?

En välvuxen Silverkalla kostar runt 200 kronor, med något varierande pris beroende på storlek. Om du vill ha en krukväxt som är mer eller mindre färdigvuxen kan du välja ett lite större och dyrare exemplar. Gillar du istället att lägga mycket tid på dina krukväxter och få se dem bli större kan du välja ett något billigare alternativ och lägga mer jobb själv.

Profilbild

Karl Åhgren

Karl Åhgren är en hängiven trädgårdsentusiast med en djupgående passion för odling och trädgårdsskötsel. Hans resa började som en hobby och har utvecklats till en betydande del av hans liv. Karl är speciellt intresserad av att kombinera estetik med funktionalitet i trädgården och strävar efter att skapa vackra och hållbara trädgårdar.

Som en självlärd entusiast har Karl byggt upp en omfattande kunskap genom praktisk erfarenhet och ständigt lärande. Han experimenterar gärna med nya odlingstekniker och delar entusiastiskt med sig av sina insikter och upplevelser. Karl är en stark förespråkare för ekologiska metoder och tror på odlingens betydelse för personligt välbefinnande och miljömässig hållbarhet.