Meny
Ormbunke

Ormbunke

Ormbunkar, eller spjutbräken som de också kallas är en grupp låga gröna växter, ofta med fjäderliknande blad som du kan ha inne eller ute. Beställ Ormbunke som krukväxt online, med hemleverans, så får du massor av grönska levereras hem inom ett par dagar.

Ormbunkar skjuter upp sina blad på stjälkar som växer direkt ur en gemensam rot. De sprider sig snabbt och är idealiska när du snabbt vill skapa mycket grönska i någon kal del av trädgården.

Du kan också ha Ormbunke inomhus i kruka om du vill ha en rejäl grön plym som inte växer så mycket på höjden.

Ormbunke Skötselråd

Att sköta en Ormbunke är ganska enkelt, men det gäller att inte glömma bort den för länge, eftersom den inte vill stå torr.

  • Näring – Tillsätt näring vid behov, under växtsäsongen.
  • Solläge – Ormbunken behöver inte så mycket ljus och växter bäst i halvskugga.
  • Vatten – Viktigast med Ormbunkar är att ge dem vatten regelbundet och att se till att deras jord inte torkar. Konstant fuktighet är bäst och det blir ännu bättre om du sprayar bladen regelbundet med duschflaska.
  • Jord – Ormbunkar trivs i mull- och näringsrik jord, särskilt viktigt att tänka på när du planterar dem utomhus. 
  • Placering i hemmet – Placera helst din Ormbunke en bit in i rummet, där solen inte kommer åt. Vid plantering utomhus kan du med fördel sätta den på någon undanskymd plats, där det är för lite ljus för andra växter.

Beställ en Ormbunke Online

Om du behöver få lite fler gröna färgprickar i hemmet, beställ en ormbunke som krukväxt idag och du har den hemma hos dig inom några dagar, utan ansträngning och utan att du behöver åka iväg någonstans.

Du sparar både tid och pengar på att köpa växter online.

Ormbunke med Hemleverans

När du köper Ormbunke, se till att den levereras direkt till dörren. Det är praktiskt och enkelt att köpa växter online nu för tiden och då vill du förstås slippa hämta upp dina växter med allt vad det innebär av stora växter som smutsar ned bilen.

När du ändå beställer kan du dessutom passa på att beställa alla tillbehör i form av planteringsjord, krukor, redskap, m.m, som du kan behöva. Med hemleverans slipper du allt bärande och annat krångel.

Vad kostar en Ormbunke

Räkna med att betala minst 100 kronor för ett Spjutbräke, som är en Ormbunke med fjäderblad. Andra typer av Ormbunkar är oftast dyrare och kostar ofta mellan 200 och 300 kronor.

Priset du betalar beror helt på vilken typ av Ormbunke du köper. Eftersom de skiftar väldigt i utseende bör du främst gå efter vad du gillar.

Profilbild

Karl Åhgren

Karl Åhgren är en hängiven trädgårdsentusiast med en djupgående passion för odling och trädgårdsskötsel. Hans resa började som en hobby och har utvecklats till en betydande del av hans liv. Karl är speciellt intresserad av att kombinera estetik med funktionalitet i trädgården och strävar efter att skapa vackra och hållbara trädgårdar.

Som en självlärd entusiast har Karl byggt upp en omfattande kunskap genom praktisk erfarenhet och ständigt lärande. Han experimenterar gärna med nya odlingstekniker och delar entusiastiskt med sig av sina insikter och upplevelser. Karl är en stark förespråkare för ekologiska metoder och tror på odlingens betydelse för personligt välbefinnande och miljömässig hållbarhet.