Meny
Rumsgran

Rumsgran

Rumsgran är en barrväxt i kruka, som blir alltmer populär. De flesta växtbutiker har den i sitt sortiment och du kan beställa krukväxten Rumsgran online med hemleverans, så får du hem den inom ett par dagar.

Rumsgranen är en symmetrisk växt med mjuka barr som är runt en meter hög och som du kan ha inomhus, i ett ljust läge, men skyddad från direkt solljus. Den är inte svårskött, men behöver vattnas relativt ofta, eftersom den inte trivs i torr jord.

Det går att använda rumsgranen som alternativ till julgran, men eftersom den är klenare får du nöja dig med lättare julgranspynt.

Rumsgran Skötselråd

  • Näring – Rumsgranen gillar vanlig växtnäring som du kan tillsätta efter behov, enligt tillverkarens anvisningar. Eftersom den trivs bäst i jord med lågt pH kan du behöva andra tillsatser för att justera detta.
  • Solläge – Ställ din rumsgran så att den får mycket ljus, men se till att skydda den från direkt solljus.
  • Vatten – Rumsgran är känslig för kalk, något som är bra att tänka på om du har hårt vatten. Den trivs bäst när den får stå i lätt fuktig jord, så fyll på lite men ofta.
  • Jord – Jorden ska helst ha lågt pH, så använd  rhododendronjord och se till att vattnet inte innehåller kalk, eftersom det höjer pH
  • Placering i hemmet – Rumsgranen trivs bra inomhus om den får stå i ett rum med mycket ljus, utan att stå direkt i solen. En bra placering är längs en fönstervägg i norrläge.

Beställ en Rumsgran Online

Rumsgran finns i sortimentet hos alla välsorterade växtbutiker. Om du beställer din Rumsgran redan idag kan du få den levererad hem till dörren inom ett par dagar. Komplettera gärna med en snygg kruka i passande storlek, så får du en komplett krukväxt som inte kräver mer än vatten för att göra ditt hem lite grönare.

Rumsgran med Hemleverans

Du kan köpa Rumsgran på nätet och få den levererad hem, direkt till dörren. Det gör att du kan spara både tid och pengar på att inte åka runt till olika växtbutiker för att hitta det du söker. Du slipper också städa bilen från jord och växtdelar efter att du fraktat hem dina växter.

Vad kostar en Rumsgran?

Priset på rumsgran varierar med storleken. Det kan gå att hitta små rumsgranar för runt 150 kronor, men vill du ha ett riktigt stort och ståtligt exemplar på drygt en meter får du räkna med uppåt 700.

Som alternativ till Rumsgran kan du hitta riktiga, små kungsgranar eller små enar i kruka, i ungefär samma prisklasser. De kommer dock ganska snabbt att vilja växa ur sina krukor.

Profilbild

Karl Åhgren

Karl Åhgren är en hängiven trädgårdsentusiast med en djupgående passion för odling och trädgårdsskötsel. Hans resa började som en hobby och har utvecklats till en betydande del av hans liv. Karl är speciellt intresserad av att kombinera estetik med funktionalitet i trädgården och strävar efter att skapa vackra och hållbara trädgårdar.

Som en självlärd entusiast har Karl byggt upp en omfattande kunskap genom praktisk erfarenhet och ständigt lärande. Han experimenterar gärna med nya odlingstekniker och delar entusiastiskt med sig av sina insikter och upplevelser. Karl är en stark förespråkare för ekologiska metoder och tror på odlingens betydelse för personligt välbefinnande och miljömässig hållbarhet.