Meny
Rosenskärm

Rosenskärm

Medinilla Candy, eller Rosenskärm är en praktfull växt, där blommorna hänger i stora klasar. Den säljs från nyåret fram till sommaren. Om du beställer krukväxten Medinilla Candy online med hemleverans får du den till dörren inom ett par dagar.

Rosenskärmen består av en central stam med gröna blad och hängande klasar av blommor som är omgivna av stora rosa skärmblad. Det är därifrån växten fått namnet Rosenskärm. Den är känslig både för direkt solljus och fel temperatur och den kräver ständigt fuktig jord, så det här är en växt för dig som gillar att ägna dig åt dina blommor.

Rosenskärm var förr i tiden en blomma förbehållen de välbeställda och användes för att skapa prakt i de stora salongerna. Numer går den att köpa i blomsterhandeln och är tillgänglig för vem som helst.

Rosenskärm Skötselråd

Rosenskärm är lite kinkig när det gäller ljus, temperatur och vatten. Här har vi samlat de viktigaste skötselråden.

  • Näring – Medinilla Candy vill ha växtnäring rik på fosfor och kalium, som kan tillsättas under sommarhalvåret
  • Solläge – Skydda den från direkt solljus, men se också till att den står ljust. Medinilla Candy trivs bäst i 20-25℃ sommartid och 15-18℃ under vintern.
  • Vatten – Det här är en tropisk växt som gillar fukt. Håll jorden jämnfuktig, men inte blöt, och spraya bladen med vatten regelbundet.
  • Jord – Använd plantjord av hög kvalitet till Medinilla Candy
  • Placering i hemmet – Placera din Medinilla Candy så ljust som möjligt, utan att den står direkt i solljus.

Köp en Rosenskärm Online

Det här är en säsongsväxt. Om den finns i lager passa på och beställ din Rosenskärm krukväxt idag, så får du den levererad till dörren inom några dagar.

Rosenskärm med hemleverans

Du kan beställa Medinilla Candy, när den är i säsong, från alla välsorterade växtbutiker, med leverans direkt hem till dörren. Det är en stor fördel när det gäller den här typen av känsliga växter.

Du slipper ta risken att blomman blir för kall under transporten och behöver inte heller bekymra dig över jord och växtdelar i bilen.

Vad kosta ren Rosenskärm?

Medinilla Candy kostar från ett par hundralappar och uppåt. Det som främst avgör priset är växtens storlek och antalet blomklasar, men priset säger också något om växtens kvalitet och hur mycket möda som lagts ned på att driva upp den.

När det gäller den här typen av ståtliga och lite ömtåliga växter kan det vara bra att inte vara för snål och bara titta på priset. Det är viktigt att du får en växt i bra skick och då kan det vara värt att betala lite mer.

Profilbild

Karl Åhgren

Karl Åhgren är en hängiven trädgårdsentusiast med en djupgående passion för odling och trädgårdsskötsel. Hans resa började som en hobby och har utvecklats till en betydande del av hans liv. Karl är speciellt intresserad av att kombinera estetik med funktionalitet i trädgården och strävar efter att skapa vackra och hållbara trädgårdar.

Som en självlärd entusiast har Karl byggt upp en omfattande kunskap genom praktisk erfarenhet och ständigt lärande. Han experimenterar gärna med nya odlingstekniker och delar entusiastiskt med sig av sina insikter och upplevelser. Karl är en stark förespråkare för ekologiska metoder och tror på odlingens betydelse för personligt välbefinnande och miljömässig hållbarhet.