Meny
Rosenkalla

Rosenkalla

Rosenkallan är en tropisk växt med blanka gröna blad och små blomkolvar som omges av vackert färgade hölsterblad. Du kan beställa krukväxten Rosenkalla online med hemleverans från de flesta välsorterade blomsterbutiker och få den levererad till dörren inom ett par dagar.

Rosenkallan kommer ursprungligen från Sydamerika. De glansiga, nästan vaxartade bladen växer på individuella stjälkar och ur bladverket skjuter blomstjälkarna upp. Själva blommorna är små kolvar som sitter omgivna av stora så kallade hölsterblad i vackra rödrosa nyanser. Hölsterbladen tillhör egentligen inte själva blomman utan fyller bara syftet att locka till sig pollinerande insekter.

Det är inte så svårt att sköta en Rosenkalla, men eftersom det är en tropisk växt kräver den en del passning så att den inte torkar.

Rosnekalla Skötselråd

Rosenkalla är inte komplicerad att sköta, men kräver viss passning. Här har vi samlat de viktigaste skötselråden:

  • Näring – Ge Rosenkallan ordentligt utspädd näring en eller två gånger per månad under vår och sommar.
  • Solläge – Under de varma årstiderna trivs Rosenkallan bäst i halvskugga, skyddad från direkt solljus. På vintern kan du ställa den direkt i solen utan problem.
  • Vatten – Rosenkallan vill ha konstant fuktig jord och du får gärna spraya den med vatten någon gång per dag.
  • Jord – Rosenkalla trivs i vanlig planteringsjord. Välj ett märke av god kvalitet. Täck gärna jorden med lite mossa för att hjälpa till att bevara fukten.
  • Placering i hemmet – Ställ den lite skyddad från direkt solljus under vår, sommar och höst. På vintern kan du ställa den lite mer i solen.

Beställ en Rosenkalla Online

Vill du ha en lättskött och vacker blomma att pryda ditt hem med? Beställ din Rosenkalla krukväxt redan idag, så får du den levererad till din dörr inom några dagar, utan att du behöver anstränga dig. Det går fort och enkelt att köpa krukväxter online.

Rosenkalla med Hemleverans

Nästan alla växtbutiker online erbjuder blommor som levereras direkt till dörren, något som gör ditt liv lättare och ger dig tid över till annat.

Tänk att behöva tillbringa timmar i bilen för att besöka olika växtbutiker och sedan transportera hem en massa jordiga krukor i din bil! Med hemleverans slipper du allt det där och får istället krukväxter i perfekt skick lämnade vid dörren.

Vad kostar en Rosenkalla?

Rosenkalla finns i olika färger och storlekar och priset varierar därefter. De billigaste kostar strax under 150 kronor och priset stiger sedan upp till åtminstone 300 kronor för de största och ståtligaste exemplaren.

När du väljer bör du titta på vad du har plats för och vilka färgställningar du gillar. Att låta priset avgöra kan vara nödvändigt ibland, men tänk på att du får vad du betalar för och att mindre pengar ger dig mindre blomprakt, vilket kanske inte alltid är vad du är ute efter.

Profilbild

Karl Åhgren

Karl Åhgren är en hängiven trädgårdsentusiast med en djupgående passion för odling och trädgårdsskötsel. Hans resa började som en hobby och har utvecklats till en betydande del av hans liv. Karl är speciellt intresserad av att kombinera estetik med funktionalitet i trädgården och strävar efter att skapa vackra och hållbara trädgårdar.

Som en självlärd entusiast har Karl byggt upp en omfattande kunskap genom praktisk erfarenhet och ständigt lärande. Han experimenterar gärna med nya odlingstekniker och delar entusiastiskt med sig av sina insikter och upplevelser. Karl är en stark förespråkare för ekologiska metoder och tror på odlingens betydelse för personligt välbefinnande och miljömässig hållbarhet.