Meny
Paraplyaralia

Paraplyaralia

Paraplyaralia är en klassisk krukväxt som vuxit i popularitet på senare år. Den år både snygg och lättskött. Beställ krukväxten Paraplyaralia online och välj hemleverans så får du denna uppskattade krukväxt levererad direkt hem till dörren inom några dagar.

Paraplyaralia kan odlas som buske eller träd beroende på hur du hanterar den. Den växer med små paraplyliknande blad på grenar från en gemensam stam. När den säljs är den i allmänhet lite under en halvmeter i höjd, men om du låter den växa blir den med tiden allt högre.

Paraplyaralia är lättskött och klarar sig ett tag mellan vattningarna. Den trivs bra där det är lite mindre ljust och kan därför placeras längre in i bostaden där andra växter inte trivs.

Paraplyaralia Skötselråd

Paraplyaralia är ganska lättskött och ställer inga avancerade krav. Här har vi samlat de viktigaste skötselråden.

  • Näring – Tillsätt näring i samband med att du vattnar under växtsäsongen, från tidig vår till sen höst. Gör uppehåll med näringen under vintern.
  • Solläge – Paraplyaralia trivs bäst utan alltför starkt ljus, i skugga till halvskugga. Du kan med fördel ställa den i ett lite mörkare hörn.
  • Vatten – Vattna din Paraplyaralia regelbundet. Den klarar att torka ut något mellan vattningarna men vänta inte för länge. Under vintertid kan du dra ned på vattningen något.
  • Jord – Paraplyaralia trivs bra i vanlig blomjord av hög kvalitet
  • Placering i hemmet – Placera gärna din Paraplyaralia lite mörkare än andra krukväxter, eftersom den gillar att stå i skuggan.

Beställ en Paraplyaralia Online

Det går snabbt att få tag i bra krukväxter när du köper dem online. Beställ din Paraplyaralia redan idag och få den levererad till din dörr inom ett par dagar. Det tar bara några minuter.

Leverans direkt till dörren

När du beställer Paraplyaralia och andra växter på nätet kan du välja att de ska levereras direkt till dörren. Det är praktiskt eftersom det ofta är svårt att transportera stora krukväxter i den egna bilen. Dessutom sparar du både tid och pengar på att inte behöva åka till trädgårdsbutiken och du undviker att smutsa ned din bil med jord och växtdelar.

Vad kostar en Paraplyaralia?

Paraplyaralia går att köpa i princip året runt och kostar oftast runt 200 kronor. Priser på krukväxter varierar efter säsong och med efterfrågan men framför allt får du i allmänhet betala mer för större och mer välvuxna växter.

Det du betalar för är alltså att någon annan gjort jobbet att driva upp en liten planta till en stor krukväxt som är redo att ställas upp i ditt hem. Du som är väldigt intresserad av odling kan därför spara pengar på att köpa billigare plantor att driva upp själv.

Profilbild

Karl Åhgren

Karl Åhgren är en hängiven trädgårdsentusiast med en djupgående passion för odling och trädgårdsskötsel. Hans resa började som en hobby och har utvecklats till en betydande del av hans liv. Karl är speciellt intresserad av att kombinera estetik med funktionalitet i trädgården och strävar efter att skapa vackra och hållbara trädgårdar.

Som en självlärd entusiast har Karl byggt upp en omfattande kunskap genom praktisk erfarenhet och ständigt lärande. Han experimenterar gärna med nya odlingstekniker och delar entusiastiskt med sig av sina insikter och upplevelser. Karl är en stark förespråkare för ekologiska metoder och tror på odlingens betydelse för personligt välbefinnande och miljömässig hållbarhet.