Meny
Orkide

Orkide

Vit orkide online

Vit Orkidé

Interflora

Att köpa en vit orkidé online är en enkel och bekväm process som gör att du kan lägga till en touch av skönhet och elegans i ditt hem utan att behöva lämna det.

Orkidéer är mycket vackra och uppskattade blommor. Numer kan du beställa Orkidéer online med hemleverans och få dem till dörren i perfekt skick, med valfri kruka och andra tillbehör.

En Orkidé är vacker och kräver egentligen inte så mycket skötsel. Däremot kan de upplevas som lynniga när det gäller blomningen. Vissa personer lyckas extremt bra med sina orkidéer och får dem att blomma nästan hela tiden, men det kan lika gärna vara så att de står kala och tråkiga längre perioder.

Orkidé Skötselråd

En Orkidé kräver inte jättemycket skötsel, men den behöver hanteras rätt för att frodas och blomma mycket. Här har vi samlat de viktigaste skötselråden:

  • Näring – Det finns både orkidéjord och orkidénäring som är speciellt anpassade efter dessa blommors behov. Fyll på vid behov enligt anvisningarna på förpackningen.
  • Solläge – Orkidéer gillar ljus, så ställ dem inte i ett skuggigt hörn, men se också till att skidda dem från direkt solljus på sommaren, som annars kan få dem att torka
  • Vatten – Orkidéer kan vattnas ymnigt, men det är viktigt att de får torka ut ordentligt mellan vattningarna. Har du hårt vatten kan det vara bra att veta att de inte gillar kalk.
  • Jord – Använd helst orkidéjord, som har rätt näringsinnehåll och sammansättning i övrigt för att din Orkidé ska trivas.
  • Placering i hemmet – Placera din Orkidé ljust, men skydda den från direkt solljus under de varma delarna av året. Under sommaren kan den med fördel placeras i halvskugga utomhus, men ta in den före första frosten.

Köp en Orkide Online

En Orkidé som krukväxt är ett vackert inslag i varje hem. Det är en året runt-växt som du kan köpa när som helst, så beställ den online redan idag.

Orkide med hemleverans

När du köper Orkidéer och andra krukväxter online kan du i allmänhet få dem levererade direkt till dörren. Du slipper därmed arbetet med att åka runt och leta efter det du vill ha och behöver inte heller få jord och växtdelar i bilen.

Du kan direkt se vad som finns i lager och beställa från den leverantör som erbjuder det du vill ha.

Vad kostar en Orkide?

En snygg och välvuxen Orkidé kostar runt 200 kronor, men priserna varierar både uppåt och nedåt. Det är viktigt att du inte tittar enbart på priset när du väljer vilken Orkidé du ska köpa. Visst är det en faktor att ta med, men det är många saker som påverkar priset.

Det finns många typer av Orkidéer med olika utseende. Mer exotiska sorter är dyrare, men kanske ändå värda pengarna om det är vad du verkligen vill ha. Krukväxter varierar också i storlek och kvalitet vilket har stor påverkan på priset.

Profilbild

Karl Åhgren

Karl Åhgren är en hängiven trädgårdsentusiast med en djupgående passion för odling och trädgårdsskötsel. Hans resa började som en hobby och har utvecklats till en betydande del av hans liv. Karl är speciellt intresserad av att kombinera estetik med funktionalitet i trädgården och strävar efter att skapa vackra och hållbara trädgårdar.

Som en självlärd entusiast har Karl byggt upp en omfattande kunskap genom praktisk erfarenhet och ständigt lärande. Han experimenterar gärna med nya odlingstekniker och delar entusiastiskt med sig av sina insikter och upplevelser. Karl är en stark förespråkare för ekologiska metoder och tror på odlingens betydelse för personligt välbefinnande och miljömässig hållbarhet.