Meny
Monstera

Monstera

Monstera

Monstera

Interflora

Trendig krukväxt med ursprung från tropikerna i Sydamerika. Sköt den rätt och du kommer ha med den i många år.

Monstera är en underbar och lättskött grön krukväxt som kan få halvmeterstora blad, som växter på långa stjälkar. Du kan beställa krukväxten Monstera online med hemleverans året runt från de flesta blomsterhandlare på nätet.

Monstera är en tropisk växt som tycker om varmt och fuktigt klimat. Den växer som bäst om den får stå ganska skuggigt, men klarar sig även i lite ljusare miljö. Ju mörkare den får stå desto större blir bladen, så du kan själv välja karaktär på din Monstera.

Monstera Skötselråd

  • Näring – Monstera klarar sig med vanlig växtnäring som du kan tillsätta vid behov enligt tillverkarens anvisningar.
  • Solläge – Ställ den i lite skugga, så får du riktigt stora blad, eller lite soligare om du föredrar den mindre. Se bara upp med direkt solljus på sommaren.
  • Vatten – Vattna rikligt, upp till två gånger per vecka. Monstera gillar vatten men jorden får gärna torka mellan vattningarna
  • Jord – Använd planteringsjord av hög kvalitet till din Monstera. Plantera om vid behov
  • Placering i hemmet – Det här är en bra växt att ställa i ett hörn eller någonstans där du vill ha en rejäl grön färgklick. Den frodas extra bra om den står i skuggan.

Köp en Monstera online

Monstera är en åretruntväxt som klarar sig bra överallt inomhus och den går därför att köpa året runt från de flesta större trädgårdsbutiker på nätet.

Om du beställer Monstera som krukväxt online idag har du den hemma hos dig inom ett par dagar och kan njuta av ett grönare och skönare hem.

Monstera med hemleverans

Köp Monstera på nätet så får du leverans direkt till dörren och slipper transportera jordiga växter och blomkrukor i din välstädade bil. Dessutom vet du när du beställer att den kommer att finnas i lager. Du behöver alltså inte lägga tid på att åka runt och leta.

Att köpa krukväxter online har också fördelen att du vet att de blir rätt hanterade i hela kedjan, från plantskolan till din dörr. Ingen risk att du skadar din nya fina krukväxt under transporten.

Vad kostar en Monstera?

Det finns flera olika typer av Monstera, men räkna med minst 200 kronor. Beroende på växtens storlek och exakta sort kan priset variera både uppåt och nedåt.

Krukväxter, precis som allt annat, varierar i både utförande och kvalitet. Det kan vara lockande att köpa från en billigare leverantör, men det är inte alls säkert att det du får är lika välskött och håller samma kvalitet, så snåla inte i onödan, eftersom det kan leda till att du får mer jobb i efterhand, med att få din Monstera att växa och frodas.

Profilbild

Karl Åhgren

Karl Åhgren är en hängiven trädgårdsentusiast med en djupgående passion för odling och trädgårdsskötsel. Hans resa började som en hobby och har utvecklats till en betydande del av hans liv. Karl är speciellt intresserad av att kombinera estetik med funktionalitet i trädgården och strävar efter att skapa vackra och hållbara trädgårdar.

Som en självlärd entusiast har Karl byggt upp en omfattande kunskap genom praktisk erfarenhet och ständigt lärande. Han experimenterar gärna med nya odlingstekniker och delar entusiastiskt med sig av sina insikter och upplevelser. Karl är en stark förespråkare för ekologiska metoder och tror på odlingens betydelse för personligt välbefinnande och miljömässig hållbarhet.