Meny
Klätterkalla

Klätterkalla

Klätterkalla är en klätterväxt, som namnet antyder, som växer med stora gröna blad även i lite mindre ljusa lägen. Du kan beställa krukväxten Klätterkalla online med hemleverans, så får du hem den inom ett par dagar, redo att ta sin plats i ditt hem.

Klätterkalla är en tålig och lättskött växt som klarar sig bra i torr luft, och gillar värme. Den klättrar bra på lite grövre underlag och ytor, men kan annars behöva lite hjälp av trådar eller en liten spaljé

Du behöver inte ge din Klätterkalla jättemycket uppmärksamhet, men den trivs bäst om jorden är konstant fuktig, så det är bra vattna den lite men ofta.

Klätterkalla Skötselråd

  • Näring – Använd vanlig krukväxtnäring för gröna växter, som du kan tillsätta med jämna mellanrum.
  • Solläge – Klätterkalla tål inte direkt solljus och vill gärna stå i skugga eller halvskugga.
  • Vatten – Det är viktigt att jorden är konstant fuktig men inte blöt. Klätterkalla tål inte att torka ut helt.
  • Jord – Använd vanlig planteringsjord för blommor, av hög kvalitet, när du planterar Klätterkalla.
  • Placering i hemmet – Ge din Klätterkalla ett skuggigt hörn att växa i och se till att det finns gott om klätterutrymme uppåt. Sätt gärna upp en liten spaljé eller en klätterstock.

Köp en Klätterkalla Online

Klätterkalla finns i lager under de flesta tider på året. Beställ din Klätterkalla som krukväxt redan idag så kan du få den levererad hem till din dörr inom ett par dagar, utan att du behöver lägga tid och pengar på att åka till butiken.

Med i leveransen kan du också få ytterkruka, klätterstockar, blomjord och andra tillbehör som du kan behöva.

Leverans direkt till dörren

Beställ din Klätterkulla från en välsorterad växtbutik på nätet så levereras den direkt till dörren. Det är speciellt praktiskt om du väljer en lite större växt med klätterstock, eftersom det snabbt blir svårt att få in väldigt höga växter i bilen.

Hemleverans har också den stora fördelen att den innebär mindre hantering av dina krukväxter och att risken att de far illa eller skadas därigenom minskar. Krukväxterna levereras direkt från lager ut till dig, utan att ta omvägen via någon butik.

Vad kostar en klätterkalla

Du kan få en Klätterkalla för så lite som hundra kronor, men priset varierar med växtens storlek. Köper du en större växt med klätterstock ökar priset med tilltagande höjd.

Du kan alltså själv välja prisklass och därmed hur mycket jobb och tid du behöver lägga på att få din Klätterkalla att växa till sig. Den som har tid och intresse kan därför spara pengar genom att välja ett mindre exemplar.

Profilbild

Karl Åhgren

Karl Åhgren är en hängiven trädgårdsentusiast med en djupgående passion för odling och trädgårdsskötsel. Hans resa började som en hobby och har utvecklats till en betydande del av hans liv. Karl är speciellt intresserad av att kombinera estetik med funktionalitet i trädgården och strävar efter att skapa vackra och hållbara trädgårdar.

Som en självlärd entusiast har Karl byggt upp en omfattande kunskap genom praktisk erfarenhet och ständigt lärande. Han experimenterar gärna med nya odlingstekniker och delar entusiastiskt med sig av sina insikter och upplevelser. Karl är en stark förespråkare för ekologiska metoder och tror på odlingens betydelse för personligt välbefinnande och miljömässig hållbarhet.