Meny
Kaktus

Kaktus

Kaktus online

Kaktus

Interflora

Lättskött krukväxt som inte vattnas mellan September och Mars. Passar de flesta inredningar.

Kaktusar finns i massor av utföranden och är bra växter för dig som glömmer att vattna. Beställ kaktusar som krukväxt online, med hemleverans, så kan du välja och vraka fritt mellan alla olika varianter och få det du vill hemlevererat till dörren inom några dagar.

Det svåraste med en kaktus är att inte vattna den. Samtidigt är för mycket vatten nästan det enda sättet att ta livet av en kaktus, som annars kan stå i veckor eller månader utan någon som helst skötsel.

Kaktusar förekommer naturligt i torra och soliga områden, så de passar bra på fönsterbrädan i söderläge, där solen ligger på hela dagarna.

Kaktus Skötselråd

Att sköta en kaktus är lätt, om man kan hålla fingrarna i styr och inte göra för mycket. Här har vi samlat allmänna skötselråd:

  • Näring – Kaktusar behöver väldigt lite näring, kanske högst en gång per år.
  • Solläge – Det här är ökenväxter, så ställ dem gärna direkt i solen.
  • Vatten – Vattna hellre för söllan än för ofta, men när du väl vattnar kan du dränka jorden ordentligt. Var noga med att låta jorden bli helt torr innan du vattnar igen.
  • Jord – Kaktusar gillar ganska väldränerad jord, så blanda i sand eller lecakulor
  • Placering i hemmet – Placera din kaktus i ett fönster i söderläge, så mår den som bäst. Det kan inte bli för varmt och soligt.

Beställ en Kaktus Online

Du behöver aldrig tveka om du kan sköta en kaktus. Beställ din kaktus krukväxt idag och få den levererad till din dörr inom ett par dagar.

När du ändå beställer kan du passa på att köpa en snygg ytterkruka, så får du en komplett krukväxt som är färdig att ställas upp.

Kaktus med hemleverans

Du kan köpa kaktusar från alla växt- och trädgårdsbutiker på nätet, så att de levereras direkt till dörren. Det är ett bekvämt alternativ till att åka runt och titta i butikerna och dessutom ett bra sätt att bli av med risken för transportskador. Det gäller speciellt för lite större kaktusar som lätt kan brytas sönder eller tappa delar vid oförsiktig hantering.

Vad kostar en Kaktus?

Kaktusar finns i alla tänkbara prislägen, från 20 upp till flera hundra eller till och med tusen kronor. Priset avgörs mest av vilken sorts kaktus det handlar om, men storleken påverkar förstås också.

Betalar du mer kan du få kaktusar som är stora och som med tiden växer på höjden och utan vidare blir en meter höga eller mer. De lite billigare kaktusarna är mindre och växer inte lika kraftigt. Med rätt skötsel kan dock även de klara sig i många år.

Profilbild

Karl Åhgren

Karl Åhgren är en hängiven trädgårdsentusiast med en djupgående passion för odling och trädgårdsskötsel. Hans resa började som en hobby och har utvecklats till en betydande del av hans liv. Karl är speciellt intresserad av att kombinera estetik med funktionalitet i trädgården och strävar efter att skapa vackra och hållbara trädgårdar.

Som en självlärd entusiast har Karl byggt upp en omfattande kunskap genom praktisk erfarenhet och ständigt lärande. Han experimenterar gärna med nya odlingstekniker och delar entusiastiskt med sig av sina insikter och upplevelser. Karl är en stark förespråkare för ekologiska metoder och tror på odlingens betydelse för personligt välbefinnande och miljömässig hållbarhet.