Meny
Julstjärna

Julstjärna

Julstjärnan tillhör de riktigt klassiska julblommorna, men sina stora, oftast röda, blommor. Beställ krukväxten Julstjärna online med hemleverans, så får du vackra julblommor i perfekt skick levererade till din dörr, utan risk att de skadas under transporten.

Julstjärnan är känd för sina stora röda blommor, men den går att få även i vitt och i olika nyanser däremellan. Den är egentligen inte speciellt svårskött, men den är väldigt känslig för temperaturer under +15℃ och för drag, som kan få den att tappa bladen.

Julstjärnan finns till försäljning inför jul varje år och är att betrakta som en engångsväxt. Om den överlever julen kan du dock spara den som en grön växt, men det är mycket svårt att få den att blomma igen.

Julstjärna Skötselråd

  • Näring – Julstjärnan lever i allmänhet så kort tid att den inte behöver näringstillskott.
  • Solläge – Låt den stå så ljust och varmt som möjligt. Det är inte speciellt troligt att den får för mycket sol under julen.
  • Vatten – Vattna gärna med ljummet vatten och låt jorden torka något, men inte helt, mellan vattningarna.
  • Jord – Julstjärna planteras i vanlig planteringsjord av hög kvalitet. Eftersom den oftast vissnar efter jul är det osannolikt att du behöver plantera om den.
  • Placering i hemmet – Ställ din julstjärna där den får så mycket ljus och värme som möjligt, men se framför allt till att den inte utsätts för drag eller temperaturer under 15℃, då det får den att tappa bladen.

Köp en Julstjärna Online

Julstjärnan finns att köpa hos alla blomsterbutiker och växthandlare inför och under julen. Beställ din julstjärna som krukväxt idag så kan du få den levererad till dörren inom ett par dagar.

Att köpa julstjärna på nätet med hemleverans är ett utmärkt sätt att slippa riskera att den utsätts för kyla under transporten hem till dig och en bra garanti för att du ska få en vacker blomma som håller sig fin länge.

Direktleverans hem till dig

När du beställer julstjärna från en växtbutik på nätet kan du få den levererad hem till dig, ända vägen till dörren. Det är en stor fördel när det gäller denna känsliga växt. Du får garanterat korrekt och professionell hantering av din Julstjärna och kan vara säker på att den kommer hem till dig i perfekt skick.

Vad kostar en julstjärna?

Priset på Julstjärna varierar ganska kraftigt med storlek och utförande, men i allmänhet kan du få en välvuxen Julstjärna av hög kvalitet för en bit under 100 kronor, och det finns julstjärnor att få för ett par tior, men de är i allmänhet ganska små.

Profilbild

Karl Åhgren

Karl Åhgren är en hängiven trädgårdsentusiast med en djupgående passion för odling och trädgårdsskötsel. Hans resa började som en hobby och har utvecklats till en betydande del av hans liv. Karl är speciellt intresserad av att kombinera estetik med funktionalitet i trädgården och strävar efter att skapa vackra och hållbara trädgårdar.

Som en självlärd entusiast har Karl byggt upp en omfattande kunskap genom praktisk erfarenhet och ständigt lärande. Han experimenterar gärna med nya odlingstekniker och delar entusiastiskt med sig av sina insikter och upplevelser. Karl är en stark förespråkare för ekologiska metoder och tror på odlingens betydelse för personligt välbefinnande och miljömässig hållbarhet.