Meny
Julros

Julros

Julrosen är en krukväxt som blommar mitt i vintern, ibland så tidigt som i december. Du kan beställa julros online med hemleverans när den är i säsong och få lite trevliga blommor som lättar upp vintermörkret.

Julros finns i skiftande färger. Vanligast är vitt och olika nyanser av rött och rosa. De stora blommorna växer på korta stjälkar med många avlånga blad.

Julrosen vill stå ljust men framför allt svalt om du har den inomhus. Den klarar frost och passar därför utmärkt till plantering utomhus, där den trivs och frodas i halvskuggiga till skuggiga lägen.

Julros Skötselråd

Julrosen är i första hand en utomhusväxt. Den klarar sig inomhus ett tag, men bäst växer den ute i trädgården, kanske planterad i skuggan under ett stort träd, där den kan blomma och sprida glädje när vädret är som tråkigast.

  • Näring – Ge din julros näring vid behov. Vanlig växtnäring fungerar fint.
  • Solläge – Inomhus vill julrosen stå ljust men framför allt svalt. Vid plantering ute bör du välja halvskuggiga till skuggiga lägen.
  • Vatten – Julrosen gillar inte att torka ut men det gäller ändå att vara sparsam med vattnet och att helst vattna underifrån, på ett fat
  • Jord – Använd vanlig plantjord av hög kvalitet när du planterar din julros i kruka eller ute i rabatten.
  • Placering i hemmet – Julrosen klarar sig inomhus under en period men bäst trivs den i rabatten. Klipp ned blomstänglarna efter blomningen och förvara julrosen svalt och ljust fram till våren, då du kan plantera ut den i rabatten.

Beställ Julrosor med Hemleverans

Beställ din julros online idag så kan du få den levererad inom ett par dagar. När det gäller julrosor är det bra att vara ute i tid, eftersom de blommar under vintern säljs de oftas bara under senhösten och början av vintern.

Levereras direkt till dörren

Du kan köpa julros från de flesta växtbutiker på nätet och få den levererad direkt till din dörr. Det är ett effektivt sätt att köpa krukväxter, eftersom du slipper åka till en butik och sedan transportera växterna i din egen bil. Istället kan du direkt se vad som finns i lager och beställa för att därefter ägna dig åt annat.

Vad kostar en Julros?

Julrosor varierar ganska mycket i pris, beroende på utseende och storlek. Det går att få julrosor för så lite som 50 kronor, men de flesta kostar mellan 150 och 250.

När du väljer julros ska du tänka på att få en färgsättning du gillar och en storlek som passar dig. Det är viktigt att inte stirra sig blind på priset. Du får mer blommor för mer pengar.

Profilbild

Karl Åhgren

Karl Åhgren är en hängiven trädgårdsentusiast med en djupgående passion för odling och trädgårdsskötsel. Hans resa började som en hobby och har utvecklats till en betydande del av hans liv. Karl är speciellt intresserad av att kombinera estetik med funktionalitet i trädgården och strävar efter att skapa vackra och hållbara trädgårdar.

Som en självlärd entusiast har Karl byggt upp en omfattande kunskap genom praktisk erfarenhet och ständigt lärande. Han experimenterar gärna med nya odlingstekniker och delar entusiastiskt med sig av sina insikter och upplevelser. Karl är en stark förespråkare för ekologiska metoder och tror på odlingens betydelse för personligt välbefinnande och miljömässig hållbarhet.