Meny
Ispigg

Ispigg

Ispigg är en kompakt och trevlig krukväxt som kännetecknas av sina vackra röda blad med ljusa ådror. Om du vill ha en lättskött växt som är vacker kan du beställa krukväxten Ispigg med hemleverans, så får du den hem till dörren utan att behöva åka runt och leta efter det du vill köpa.

Ispiggen har fått sitt namn av utseendet på blommorna. De är vita, smala och spetsiga och sticker upp ur bladverket likt ispiggar.

Det här är en liten och kompakt krukväxt som som behöver stå väl skyddad från solljus, men som för övrigt är mycket lättskött. 

Ispigg Skötselråd

Ispiggen betraktas av de flesta som mycket lättskött. Det finns dock några saker du behöver tänka på. De viktigaste tar vi upp här:

  • Näring – Tillsätt vid behov. Sköter du växten med regelbundna omplanteringar är behovet dock litet.
  • Solläge – Tål inte direkt solljus. Växer bäst i lite halvskuggigt läge.
  • Vatten – Det är viktigt att du inte övervattnar din Ispigg. Låt jorden torka upp helt innan du vattnar, men det går bra att regelbundet duscha bladen med vatten som bör vara fritt från kalk, något att tänka på för dig som har hårt vatten i kranen.
  • Jord – Ispiggen bör omplanteras varje år. Välj en bra plantjord som håller hög kvalitet och innehåller mycket näring så slipper du tillsätta växtnäring separat.
  • Placering i hemmet – Placera din Ispigg så att den skyddas från direkt solljus. Den klarar sig bra i ljusa och halvskuggiga lägen.

Beställ en Ispigg Online

Ispigg finns i lager för hemleverans året runt hos de flesta växthandlare. Beställ din ispigg som krukväxt idag så behöver du bara vänta ett par dagar innan du har denna härliga krukväxt hemma hos dig.

Tänk på att även köpa krukor, plantjord och annat du kan behöva när du ändå beställer krukväxter, så får du alltihop levererat till dörren samtidigt och slipper allt bärande av tunga jordsäckar.

Ispigg med hemleverans

Ispigg ocha andra krukväxter som du beställer via internet kan levereras direkt till dörren hemma, om du väljer det. Om det passar bätre kan du istället välja att få leveransen till din arbetsplats.

Oavsett vilket du väljer så finns en stor fördel: Du behöver inte lägga tid och pengar på att åka runt mellan växtbutiker för att hitta det du vill ha och du slipper dessutom risken med att transportera jordiga krukväxter i din välstädade bil.

Vad kostar en Ispigg?

Ispiggen är inte så dyr. Du kan köpa en ispigg utan ytterkruka för strax under 100 kronor, men om du passar på kan du ofta få ett bra pris på en snygg kruka när du köper den samtidigt.

Profilbild

Karl Åhgren

Karl Åhgren är en hängiven trädgårdsentusiast med en djupgående passion för odling och trädgårdsskötsel. Hans resa började som en hobby och har utvecklats till en betydande del av hans liv. Karl är speciellt intresserad av att kombinera estetik med funktionalitet i trädgården och strävar efter att skapa vackra och hållbara trädgårdar.

Som en självlärd entusiast har Karl byggt upp en omfattande kunskap genom praktisk erfarenhet och ständigt lärande. Han experimenterar gärna med nya odlingstekniker och delar entusiastiskt med sig av sina insikter och upplevelser. Karl är en stark förespråkare för ekologiska metoder och tror på odlingens betydelse för personligt välbefinnande och miljömässig hållbarhet.