Meny
Hyacint

Hyacint

Hyacinten är en klassisk julväxt, lika självklar som julskinkan och tomten. Beställ krukväxten Hyacint online med hemleverans i god tid, så hinner den slå ut och vara en glädjespridare hela julhelgen.

Hyacint är en lökväxt som säljs inför jul i massor av färger, som enskild växt eller i olika arrangemang. Från början är hyacinten en vårväxt, men i Sverige förekommer den nästan enbart på jul.

Hyacinter kan ha stark doft, i synnerhet de blå och lila nyanserna. Om du är doftkänslig bör du välja vita hyacinter som är mycket doftsvaga. Hyacinter säljs oftast som lökar, med eller utan stjälk och du behöver därför köpa dem i tid för att de ska slå ut lagom till jul.

Hyacint Skötselråd

Hyacinter är inte svårskötta och i allmänhet ingenting att spara. Det är viktigt med rätt skötsel så att de verkligen slår ut i tid och håller sig länge:

  • Näring – Eftersom Hyacinten är en lökväxt innehåller den allt som behövs och ingen näring behöver tillsättas.
  • Solläge – Ställ dina Hyacinter så ljust som möjligt. Mitt i vintern kommer de inte att skadas av för starkt solsken.
  • Vatten – Vattna inte för mycket och aldrig direkt på löken, utan på jorden bredvid. 
  • Jord – Om du planterar själv, ställ löken med rötterna i vatten i ett dygn först och sätt den sedan med halva lökan ovanför jorden. Alternativt kan du strunta i jorden och sätta löken så den har bara rötterna i vatten, men då gäller det att passa den så inte vattnet sjunker för mycket.
  • Placering i hemmet – Placera dina Hyacinter så ljust som möjligt.

Beställ en Hyacint Online

Se till att du har dina Hyacinter hemma i tid till jul, så beställ redan idag och du får dem levererade inom ett par dagar, hela vägen till dörren.

Hyacinter med hemleverans

Om du köper dina hyacinter och andra julväxter online kan du välja att de ska levereras direkt till dörren. Inför jul är det mycket som behöver köpas och fixas och då kan det vara bekvämt att slippa köpa växter också. De anländer istället hem till dig, färdiga att ställas upp så att de slår ut lagom till julafton.

Vad kostar en Hyacint?

Hyacinter finns i många prisklasser, från 20 kronor och uppåt. Storlek, färg och kvalitet avgör priset. Köper du ett arrangemang med flera lökar kostar det förstås också mer.

Det du ska vara noga med är att kontrollera vad du får. Det kan röra sig om lökar, lökar med stjälk eller hyacinter som börjat slå ut. Skillnaden ligger i hur länge det tar innan de börjar blomma, så beroende på hur tidigt du är ute kan du göra olika val.

Profilbild

Karl Åhgren

Karl Åhgren är en hängiven trädgårdsentusiast med en djupgående passion för odling och trädgårdsskötsel. Hans resa började som en hobby och har utvecklats till en betydande del av hans liv. Karl är speciellt intresserad av att kombinera estetik med funktionalitet i trädgården och strävar efter att skapa vackra och hållbara trädgårdar.

Som en självlärd entusiast har Karl byggt upp en omfattande kunskap genom praktisk erfarenhet och ständigt lärande. Han experimenterar gärna med nya odlingstekniker och delar entusiastiskt med sig av sina insikter och upplevelser. Karl är en stark förespråkare för ekologiska metoder och tror på odlingens betydelse för personligt välbefinnande och miljömässig hållbarhet.