Meny
Hartassbräken

Hartassbräken

Hartassbräken har långa yviga blad som reser sig likt korkskruvar ur krukan. Den är en bra luftrenare och om du beställer krukväxten Hartassbräken online med hemleverans kommer den till din ytterdörr inom några få dagar.

Hartassbräken är en relativt kompakt krukväxt som ger ett lite vilt intryck. De långa bladen skiftar i blått och växer från roten ända upp till 45 cm höjd. Den sätter gärna nya skott som till en början är ihoprullade och ser ut som långa stavar.

Det här är en ganska lättskött växt, men du behöver vara noga med att inte slarva med vattningen eftersom den behöver konstant fuktig jord för att trivas.

Hartassbräken Skötselråd

Hartassbräken är en tålig växt som i hög utsträckning klarar sig själv. Här har vi samlat de viktigaste råden för skötseln:

  • Näring – Använd vanlig krukväxtnäring till Hartassbräken. Spä ut och tillsätt enligt tillverkarens anvisningar.
  • Solläge – Skyddas från direkt solljus, men annars vill Hartassbräken gärna stå ljust.
  • Vatten – Hartassbräken vill ha fuktig eller till och med blöt jord. Passa noga att den inte torkar ut och vattna ofta.
  • Jord – Till planering och omplantering av Hartassbräken rekommenderar vi att du använder blomjord av hög kvalitet.
  • Placering i hemmet – Placera den som det passar, gärna ljust, men det går också bra med halvskuggiga lägen. Undvik direkt solljus.

Beställ en Hartassbräken Online

Det är lätt att skaffa sig ett grönare hem. Beställ Hartassbräken som krukväxt idag och få den levererad med bud, till dörren, inom några dagar. Du kan också passa på att välja till en snygg ytterkruka, så får du en komplett krukväxt.

Hemleverans av Hartassbräken

När du beställer hartassbräken från en växtbutik på nätet kan du välja att den ska levereras direkt till dörren. Det gör dig enklare för dig att köpa växter, särskilt om du köper en större mängd. Du behöver inte lägga tid på att åka runt och hitta alla du vill ha och dessutom slipper du fylla bilen med stora växter som smutsar ned och kan ta skada under transporten.

Att köpa växter online är ett bekvämt och bra alternativ när du vill få det lite grönt hemma och tack vare hemleverans kan du sköta alltihop från favoritfåtöljen där hemma.

Vad kostar en Hartassbräken?

Hartassbräken kostar runt 200 kronor i de flesta växtbutiker online. Priserna kan variera något både uppåt och nedåt beroende på säsong och efterfrågan.

Att köpa växter kan vara lite av ett vågspel eftersom man inte kan veta hur bra de klarar sig. Genom att inte bara välja lägsta pris går det dock att minska risken. Högre pris signalerar oftast bättre kvalitet och mer planta för pengarna.

Profilbild

Karl Åhgren

Karl Åhgren är en hängiven trädgårdsentusiast med en djupgående passion för odling och trädgårdsskötsel. Hans resa började som en hobby och har utvecklats till en betydande del av hans liv. Karl är speciellt intresserad av att kombinera estetik med funktionalitet i trädgården och strävar efter att skapa vackra och hållbara trädgårdar.

Som en självlärd entusiast har Karl byggt upp en omfattande kunskap genom praktisk erfarenhet och ständigt lärande. Han experimenterar gärna med nya odlingstekniker och delar entusiastiskt med sig av sina insikter och upplevelser. Karl är en stark förespråkare för ekologiska metoder och tror på odlingens betydelse för personligt välbefinnande och miljömässig hållbarhet.