Meny
Hajfena

Hajfena

Hajfena är en rolig grön krukväxt som fått sitt namn eftersom den ser ut som en hajfena. Beställ krukväxten Hajfena online med hemleverans så får du denna lättskötta och festliga krukväxt levererad till din dörr inom några dagar.

Hajfenan växer som ett stort grovt blad, format som en hajfena, och spräckligt i olika gröna nyanser. Det här är en ganska kompakt växt som du kan ställa även där det inte är så gott om plats. Den är mycket lättskött och drabbas sällan av skadedjur och den är en mycket bra luftrenare.

Skötselråd

Hajfena är en mycket lättskött växt som nästan vem som helst kan lyckas med. Här är våra viktigaste skötselråd:

  • Näring – Tillsätt vanlig växtnäring vid behov, enligt tillverkarens anvisningar.
  • Solläge – Ställ hajfenan ljust, men gärna i halvskugga. Den är ganska tålig men håll gärna lite koll på att den inte torkar av värme från solen.
  • Vatten – Vattna din Hajfena rikligt när du gör det och låt den sedan stå och bli rejält torr innan du fyller på.
  • Jord – Plantera din Hajfena i bra plantjord av hög kvalitet.
  • Placering i hemmet – Placera helst din Hajfena så ljust som möjligt, men gärna i lite skydd från direkt solljus mitt på dagen.

Beställ en Hajfena Online idag

Hajfena är en lättskött och trevlig åretruntväxt och om du beställer din Hajfena som krukväxt idag får du den levererad inom ett par dagar. Glöm inte att också beställa eventuella tillbehör som till exempel ytterkruka, växtnäring och planteringsjord så får du alltihop inburet till din dörr.

Hajfena med Hemleverans

När du beställer din Hajfena som krukväxt, se till att den levereras direkt till dörren. De flesta växthandlare på nätet erbjuder hemleverans eller leverans till någon annan adress som passar dig bättre, till exempel din arbetsplats.

Att köpa växter online med hemleverans är överlägset alternativet att åka till butiken och köpa själv. Dels slipper du åka runt mellan olika butiker för att hitta precis det du vill ha och dels slipper du smutsa ned din bil med krukväxter som ofta är lite jordiga och smutsiga när du köper dem.

Vad kostar en Hajfena?

Alla krukväxter varierar något i pris beroende på säsong, tillgång och efterfrågan, men räkna med att en Hajfena kostar runt 300 kronor utan ytterkruka.

När du köper krukväxter bör du komma ihåg att inte stirra dig blind på priset utan att titta på vad du får för pengarna. Ibland finns det superbilliga alternativ att välja för en viss växt men det är inte alls säkert att du får bra valuta för pengarna eftersom dessa växter ofta är klena och kräver mycket arbete för att ta sig, om de alls gör det.

Profilbild

Karl Åhgren

Karl Åhgren är en hängiven trädgårdsentusiast med en djupgående passion för odling och trädgårdsskötsel. Hans resa började som en hobby och har utvecklats till en betydande del av hans liv. Karl är speciellt intresserad av att kombinera estetik med funktionalitet i trädgården och strävar efter att skapa vackra och hållbara trädgårdar.

Som en självlärd entusiast har Karl byggt upp en omfattande kunskap genom praktisk erfarenhet och ständigt lärande. Han experimenterar gärna med nya odlingstekniker och delar entusiastiskt med sig av sina insikter och upplevelser. Karl är en stark förespråkare för ekologiska metoder och tror på odlingens betydelse för personligt välbefinnande och miljömässig hållbarhet.