Meny
Gullranka

Gullranka

Gullranka online

Gullranka

Interflora

Söt liten hängande växt som passar de flesta hem.

Gullranka är en klätterväxt med stora blad, som skiftar i gult och grönt. Du kan beställa krukväxten Gullranka online med hemleverans från de flesta välsorterade trädgårdsbutiker och få den ofta väldigt stora växten levererad hela vägen till din dörr.

Gullrankan är en trevlig klätterväxt med blad som skiftar i gult och grönt. Den behöver stå ljust för att trivas, men kräver ganska lite vatten och är mycket lättskött. Fullvuxen blir Gullrankan utan vidare 3 meter hög, så detta är en växt som kan breda ut sig ordentligt.

Eftersom Gullranka är en klätterväxt levereras den oftast i kruka med en klätterstock i mitten, men det är ingenting som hindrar att du planterar om den och låter den klättra på någonting annat. Se bara till att skydda väggen, eftersom den lätt lämnar märken i till exempel tapeter.

Gullranka Skötselråd

Gullrankan är mycket lättskött. Här är de kompletta skötselråden:

  • Näring – Tillsätt vanlig växtnäring vid behov, enligt tillverkarens anvisningar.
  • Solläge – Placeras ljust, men försök att skärma av din Gullranka från direkt solljus.
  • Vatten – Vattnas sparsamt när jorden är helt torr. Duscha bladen så ofta du hinner med sprayflaska.
  • Jord – Gullranka trivs i vanlig plantjord. Välj alltid jord av hög kvalitet!
  • Placering i hemmet – Placera din Gullranka så att den får ljus och har plats att klättra och planera för när den blir större. Det går att beskära Gullranka när som helst, så att den passar in i ditt hem.

Köp Gullranka Online

Om du vill ha en trevlig grön klätterväxt som kommer att utvecklas under många år ska du välja Gullranka. Beställ din Gullranka som krukväxt idag så kan du ställa den på plats redan inom några dagar, när den levereras till din dörr.

När du beställer online har också möjlighet att köpa till exempel en ytterkruka, eller en trevlig spaljé som du kan låta din växt klättra på, om du redan nu har idéer för hur den ska få växa.

Gullranka med Hemleverans

När du beställer Gullranka, se till att den levereras till dörren, så slipper du försöka frakta hem denna skrymmande växt på egen hand. Gullranka säljs i många olika storlekar och speciellt för de större, på en meter eller mer, blir hemtransporten lätt ett problem annars.

Vad kostar en Gullranka?

En uppvuxen Gullranka, på klätterstock eller pinne kostar från cirka 200 kronor och uppåt. Priset stiger med plantans höjd, så du betalar helt enkelt för hur mycket tid och arbete som lagts på att driva upp växten.

Det finns också små Gullrankor att köpa till lägre pris, om du vill driva upp dem från början.

Profilbild

Karl Åhgren

Karl Åhgren är en hängiven trädgårdsentusiast med en djupgående passion för odling och trädgårdsskötsel. Hans resa började som en hobby och har utvecklats till en betydande del av hans liv. Karl är speciellt intresserad av att kombinera estetik med funktionalitet i trädgården och strävar efter att skapa vackra och hållbara trädgårdar.

Som en självlärd entusiast har Karl byggt upp en omfattande kunskap genom praktisk erfarenhet och ständigt lärande. Han experimenterar gärna med nya odlingstekniker och delar entusiastiskt med sig av sina insikter och upplevelser. Karl är en stark förespråkare för ekologiska metoder och tror på odlingens betydelse för personligt välbefinnande och miljömässig hållbarhet.