Meny
Garderobsblomma

Garderobsblomma

Garderobsblomma är en lättskött grön växt som finns att köpa året runt. Beställ krukväxten Garderobsblomma online med hemleverans så får du den körd ända till ytterdörren, vilket är praktiskt speciellt för stora växter.

Som namnet antyder klarar sig Garderobsblomman med lite ljus. Om du verkligen kan ha den i garderoben beror på hur det ser ut, men du kan utan problem ställa den i rum med bara små fönster, som toaletter eller rum i källaren.

Garderobsblomman har långa stjälkar som kantas av blad och med tiden växer de sig över en meter höga. Det är en bra växt att ställa på golvet där du behöver en avdelare eller bara vill tillföra lite grönska.

Garderobsblomma Skötselråd

En Garderobsblomma behöver nästan ingen skötsel, men här har vi samlat några punkter som kan vara bra att känna till:

  • Näring – Tillsätt vanlig växtnäring med jämna mellanrum, så fortsätter din Garderobsblomma att frodas.
  • Solläge – Undvik direkt solljus. I övrigt klarar den sig i nästan alla lägen, mörkt eller ljust.
  • Vatten – Vattna underifrån, från ett fat, när jorden blivit helt torr, ungefär en gång varannan vecka..
  • Jord – Garderobsblomman trivs bra i vanlig plantjord av god kvalitet
  • Placering i hemmet – Garderobsblomman passar bra där andra växter inte trivs, på grund av att det är för mörkt, men den klarar även ljusare lägen.

Köp en Garderobsblomma Online

Om du vill ha grönska i lite mörkare utrymmen kan du beställa en Garderobsblomma som krukväxt idag och få den levererad till din dörr inom en vecka. Passa också på att lägga till nödvändiga tillbehör som ytterkrukor och kanske en växttaxi om du ska ha den på golvet, så att du kan flytta undan den när du behöver komma åt för att städa.

De flesta växtbutiker har Garderobsblomma i lager året runt.

Hemleverans direkt till dörren

Vissa växter vill man slippa transportera själv. När du beställer en stor Garderobsblomma från en växtbutik på nätet levereras den oftast till dörren. Du slipper försöka få in en meterhög växt i din bil, med allt vad det innebär av jord på sätena och risk att växten skadas.

Vad kostar en Garderobsblomma?

Garderobsblomman finns i olika prisklasser. De billigaste kostar runt 100 kronor. Beroende på färgnyans och storlek kan du dock betala upp emot tusen kronor, för de största exemplaren.

Det du ska tänka på när du väljer Garderobsblomma är, förutom färgnyansen, hur stor växt du vill ha. Ska den stå på ett bord passar det kanske med en av de mindre, men om du å andra sidan vill att den fyller ett hörn bör du ta i ordentligt.

Profilbild

Karl Åhgren

Karl Åhgren är en hängiven trädgårdsentusiast med en djupgående passion för odling och trädgårdsskötsel. Hans resa började som en hobby och har utvecklats till en betydande del av hans liv. Karl är speciellt intresserad av att kombinera estetik med funktionalitet i trädgården och strävar efter att skapa vackra och hållbara trädgårdar.

Som en självlärd entusiast har Karl byggt upp en omfattande kunskap genom praktisk erfarenhet och ständigt lärande. Han experimenterar gärna med nya odlingstekniker och delar entusiastiskt med sig av sina insikter och upplevelser. Karl är en stark förespråkare för ekologiska metoder och tror på odlingens betydelse för personligt välbefinnande och miljömässig hållbarhet.