Meny
Fredskalla

Fredskalla

Fredskalla är en sumpväxt som dock är både vacker och lättskött och som därför fått ta steget in i våra hem som krukväxt. Du kan beställa krukväxten Fredskalla online med hemleverans när som helst på året om du vill ha en lättskött växt med massor av gröna blad och ovanliga blommor.

Fredskallan består av massor av gröna, avlånga blad. Ur bladen skjuter den upp långa stänglar med kompakta gula blomkolvar, omgivna av stora vita blad. Det du ser är alltså egentligen inte själva blommorna, utan ett hölster, som ska locka insekter till att pollinera de inre blomkolvarna.

Fredskallan klarar många olika ljusförhållanden, men vill gärna stå skyddad från starkt solljus. Står den ljust blommar den mer än om den står lite mörkare, då den istället får fler blad.

Fredskalla Skötselråd

Fredskalla betraktas allmänt som en lättskött växt, som inte är så petig, utan klarar sig bra utan omfattande skötsel. Här har vi samlat de viktigaste skötselråden.

  • Näring – Ge vanlig växtnäring regelbundet under växtsäsongen, Gör uppehåll under vintern.
  • Solläge – Du kan själv välja karaktär på din Fredskalla. Ställ den ljust och den blommar mycket, eller ställ den lite mörkare och du får fler gröna blad. Skydda den i vilket fall som helst från direkt solljus.
  • Vatten – Fredskalla gillar kalkfritt vatten – Något att tänka på om du har hårt vatten i kranen. I övrigt gäller det att hålla jorden lätt fuktig. Blir den för torr börjar bladen hänga, men då är det bara att vattna, så repar den sig.
  • Jord – Använd bra plantjord av hög kvalitet.
  • Placering i hemmet – Placera den ljust eller lite skuggigare, beroende på vad som passar. Skydda den från direkt solljus.

Beställ en Fredskalla Online

Om du vill ha en rolig och lättskött blomma ska du beställa en Fredskalla. Slå till redan idag och se till att du får leverans till dörren så behöver du bara vänta ett par dagar innan din nya favoritväxt dyker upp

Fredskalla med hemleverans

Fredskalla och de flesta andra krukväxter du beställer från växthandlare på nätet levereras direkt till dörren. Du behöver inte lämna hemmet utan kan i lugn och ro beställa växter som levereras hem till dig, eller till din arbetsplats, beroende på vad som passar dig bäst.

På så vis sparar du både tid och pengar som du annars skulle behövt lägga på att åka ut och köpa och transportera hem dina växter i den egna bilen.

Vad kostar en Fredskalla?

Fredskalla går att få för under en 50-lapp men du kan lägga mer pengar och få en planta som är lite mer uppvuxen redan från början. Oavsett vad du väljer så är det en relativt billig krukväxt att köpa och du får därför mycket grönska för pengarna, oavsett vilket alternativ du väljer.

Profilbild

Karl Åhgren

Karl Åhgren är en hängiven trädgårdsentusiast med en djupgående passion för odling och trädgårdsskötsel. Hans resa började som en hobby och har utvecklats till en betydande del av hans liv. Karl är speciellt intresserad av att kombinera estetik med funktionalitet i trädgården och strävar efter att skapa vackra och hållbara trädgårdar.

Som en självlärd entusiast har Karl byggt upp en omfattande kunskap genom praktisk erfarenhet och ständigt lärande. Han experimenterar gärna med nya odlingstekniker och delar entusiastiskt med sig av sina insikter och upplevelser. Karl är en stark förespråkare för ekologiska metoder och tror på odlingens betydelse för personligt välbefinnande och miljömässig hållbarhet.