Meny
Fredsgrönska

Fredsgrönska

Fredsgrönska, även kallad Peperomia Green är en regnskogsväxt, men stora glansiga blad. Du kan enkelt beställa krukväxten Fredsgrönska online med hemleverans och då få den till din dörr inom några dagar.

Fredsgrönska finns att få i olika färgställningar på bladen från djupt mörkgrön till ljusare grön och grönt skiftande i gulaktiga nyanser. Det är en tålig växt med blad som kan svälla och lagra vatten för att sedan skrumpna något när den blir torrare. Den är därför lätt att sköta eftersom den klarar sig en tid utan vatten, och dessutom signalerar den tydligt när den börjar bli torr.

Fredsgrönska är en ganska kompakt växt som passar bra där du inte har jättemycket plats uppåt, men vill ha någonting som är rejält grönt.

FredsgrönskaSkötselråd

Fredsgrönska är en ganska förlåtande och lättskött växt, men vi vill ändå ge några skötselråd:

  • Näring – Använd vanligt växtnäring för gröna krukväxter, enligt tillverkarens anvisningar
  • Solläge – Fredsgrönska trivs bra i sol till halvskugga. Den kan behöva skyddas mot solen mitt på dagarna om den står i söderläge.
  • Vatten – Vattnas regelbundet under vår, sommar och höst. Under vintern kan du dra ned något på vattnet. Håll koll på om bladen börjar skrumpna, så vet du att det är dags att fylla på.
  • Jord – Använd vanlig planteringsjord för krukväxter till Fredsgrönska.
  • Placering i hemmet – Placera din Fredsgrönska så ljust du kan hemma, men helst inte direkt i solen.

Fredsgrönska Online med Hemleverans

Beställ Fredsgrönska och andra krukväxter från onlinebutiker som erbjuder leverans direkt till dörren. På så sätt gör du det enkelt för dig och sparar både tid och pengar som du annars skulle lagt på att ta bilen till växtbutiken.

Med onlinebeställning och hemleverans kan du vara säker på att dina krukväxter levereras hem till dig i det perfekta skick som du vill ha dem, genom att de frakta direkt från lager hem till dig.

Vad kostar fredsgrönska?

Fredsgrönska finns i priser från under hundra kronor och uppåt. Det som bestämmer priset är framför allt växtens storlek, men även färgställningen och saker som tillgång och efterfrågan får priserna att variera.

Välj alltid krukväxter utifrån kvalitet och skick, om du har råd, istället för att låta priset styra. Att stirra sig blind på vad växter kostar leder lätt till att du får mindre växter och sämre kvalitet än du tänkt dig, vilket i slutändan leder till mer arbete och att du kanske måste vänta innan växterna tar sig ordentligt.

Profilbild

Karl Åhgren

Karl Åhgren är en hängiven trädgårdsentusiast med en djupgående passion för odling och trädgårdsskötsel. Hans resa började som en hobby och har utvecklats till en betydande del av hans liv. Karl är speciellt intresserad av att kombinera estetik med funktionalitet i trädgården och strävar efter att skapa vackra och hållbara trädgårdar.

Som en självlärd entusiast har Karl byggt upp en omfattande kunskap genom praktisk erfarenhet och ständigt lärande. Han experimenterar gärna med nya odlingstekniker och delar entusiastiskt med sig av sina insikter och upplevelser. Karl är en stark förespråkare för ekologiska metoder och tror på odlingens betydelse för personligt välbefinnande och miljömässig hållbarhet.