Meny
fiolfikus

Fiolfikus

Fiolfikus online

Fiolfikus

Interflora

Mångas älskling! Inne kan den nå en höjd på upp till två meter. Se till att jorden är lätt fuktad och rengör de eleganta fiolformade bladen då och då – den föredrar att vara fri från damm.

Fiolfikus är en populär växt som fått sitt namn efter de fiolformade bladen. Du kan beställa krukväxten Fiolfikus online, med hemleverans, så har du den hemma hos dig inom ett par dagar.

Fiolfikusen har stora gröna blad, som växer längs en central stam, och med tiden växer den sig allt högre. Du kan köpa Fiolfikus i olika höjder från under halvmetern till över en meter. Den passar utmärkt på platser där du har gott om plats och vill ha rejält med grönska.

Det är inte svårt att sköta en Fiolfikus. Den behöver vatten ungefär en gång i veckan och den behöver skyddas från direkt solljus. I övrigt behöver du inte göra så mycket.

Fiolfikus Skötselråd

Fiolfikus är en lättskött krukväxt, men den behöver förstås lite tillsyn ibland:

  • Näring – Tillsätt vanlig växtnäring någon gång i månaden under vår, sommar och höst
  • Solläge – Ställ din Fiolfikus ljust, men skydda den från direkt solljus.
  • Vatten – Vattna ungefär en gång i veckan och var noga med att den inte blir stående i överblivet vatten.
  • Jord – Använd planteringsjord av hög kvalitet till Fiolfikus och se till att plantera om den i större krukor efterhand som den växer.
  • Placering i hemmet – Fiolfikus gillar ljus, men inte direkt solljus, och trivs i temperaturer mellan 16 och 25℃.

Beställ en Fiolfikus Online

Du kan köpa Fiolfikus i många olika storlekar från alla välsorterade växtbutiker. Om du beställer din Fiolfikus krukväxt idag kan du få den levererad direkt till dörren inom ett par dagar.

Att transportera en stor Fiolfikus på egen hand i bilen blir lätt en utmaning som kan skada växten och smutsa ned din bil. Genom att beställa online med hemleverans slipper du att alls lämna hemmet och kan ägna din tid åt annat i väntan på att din krukväxt dyker upp efter ett par dagar.

Leverans direkt till din dörr

Beställ Fiolfikus från en växthandlare online och få den levererad till dörren, så slipper du omaket med att själv transportera den. Det är praktiskt särskilt om du köper en stor Fiolfikus som kan vara svår att få in i en normal bil.

Vad kostar en fiolfikus?

Det finns Fiolfikusar i många prisklasser, från de minsta, för under 100 kronor, till riktigt välvuxna och höga växter med priser på nästan 2000 kronor.

När det gäller Fiolfikus får du vad du betalar för när det gäller storlek. Räkna med att lägga mellan 200 och 300 kronor på en hyfsat välvuxen Fiolfikus att ha hemma, så får du en planta som kommer att vara till glädje under många år, med minimal skötsel.

Profilbild

Karl Åhgren

Karl Åhgren är en hängiven trädgårdsentusiast med en djupgående passion för odling och trädgårdsskötsel. Hans resa började som en hobby och har utvecklats till en betydande del av hans liv. Karl är speciellt intresserad av att kombinera estetik med funktionalitet i trädgården och strävar efter att skapa vackra och hållbara trädgårdar.

Som en självlärd entusiast har Karl byggt upp en omfattande kunskap genom praktisk erfarenhet och ständigt lärande. Han experimenterar gärna med nya odlingstekniker och delar entusiastiskt med sig av sina insikter och upplevelser. Karl är en stark förespråkare för ekologiska metoder och tror på odlingens betydelse för personligt välbefinnande och miljömässig hållbarhet.