Meny
Fikus

Fikus

Fikus finns i många varianter, till exempel Fiolfikus, Citronfikus och den kanske vanligaste Benjaminfikusen. Beställ krukväxten Fikus online med hemleverans. Inom några dagar får du den levererad vid dörren i perfekt skick och redo att få en framträdande plats i ditt hem.

Fikusar kännetecknas av att de har gröna blad, men de skiljer sig kraftigt åt i utseende och form. Benjaminfikusen, som förmodligen är den vanligaste typen av fikus, har relativt små, avlånga och blanka gröna blad, som växer från en eller flera stammar.

Fikus är en åretruntväxt som trivs bra i ljusa läsgen och som är lätt att ta sticklingar ifrån, på våren.

Fikus Skötselråd

Fikusar är ganska lätta att sköta. Här kommer skötselråden i sammanfattning:

  • Näring – Ge din fikus en liten mängd näring två gånger per vecka, utom under vintern.
  • Solläge – Fikus gillar ljus, men försök att skärma av den starka middagssolen
  • Vatten – Vattna när jorden blivit nästan helt torr och spraya gärna bladen med jämna mellanrum. Under vintern behövs mindre vatten.
  • Jord – Fikus trivs i vanlig plantjord av hög kvalitet. Om du ska plantera om den bör du göra det på våren
  • Placering i hemmet – Placera ljust och luftigt, gärna med en skärm eller andra växter som skyddar något mot direkt solljus.

Beställ en fikus online

Fikus går att köpa året runt, beroende på vilken sort du är ute efter. Beställ din Fikus som krukväxt redan idag, så kan du få den levererad hela vägen till dörren, inom några dagar.

Att beställa Fikus online, med hemleverans innebär att du sparar tid. Köper du stora växter är det dessutom ofta besvärligt att själv frakta hem dem, så du slipper en massa problem med växter som ska baxas in i bilen, med allt vad det innebär av arbete och städning.

Leverans direkt till dörren

När du köper växter på nätet ingår i allmänhet att de levereras direkt till dörren. Det är praktiskt eftersom du dels slipper att ta dig till olika butiker för att leta efter det du vill ha och dels för att du slipper baxa in jordiga blomkrukor i din bil.

Vad kostar en fikus?

Fikus finns i många olika prisklasser. Priset varierar både med storleken och vilken typ av fikus du köper.

Du kan få en Benjaminfikus från ungefär 150 kronor, men det finns fikusar som kostar både mer och mindre, från ungefär 80, upp till nästan 2000 kronor.

När du jämför Fikusar är det viktigt att titta på vad du får för pengarna och att du jämför samma sorter med varandra. I slutändan avgörs valet av vad du vill ha och vad du har råd med.

Profilbild

Karl Åhgren

Karl Åhgren är en hängiven trädgårdsentusiast med en djupgående passion för odling och trädgårdsskötsel. Hans resa började som en hobby och har utvecklats till en betydande del av hans liv. Karl är speciellt intresserad av att kombinera estetik med funktionalitet i trädgården och strävar efter att skapa vackra och hållbara trädgårdar.

Som en självlärd entusiast har Karl byggt upp en omfattande kunskap genom praktisk erfarenhet och ständigt lärande. Han experimenterar gärna med nya odlingstekniker och delar entusiastiskt med sig av sina insikter och upplevelser. Karl är en stark förespråkare för ekologiska metoder och tror på odlingens betydelse för personligt välbefinnande och miljömässig hållbarhet.