Meny
Elefantöra

Elefantöra

Fiolfikus online

Elefantöra

Interflora

Krukväxten som gjort comeback efter att ha funnits i varje hem under 60-70 talet.

Elefantöra är en grön krukväxt med parasoll-liknande runda blad. Det är en åretruntväxt och du kan därför beställa Elefantöra som krukväxt online med hemleverans från de flesta växtbutiker på nätet.

Den växer med runda blad på stjälkar från en huvudstam. Bladen tenderar att bli större ju mindre ljus växten står och du kan alltså själv i viss mån styra utseendet på Elefantöra.

Elefantöra härstammar från Kina och kom till Sverige på 40-talet. Den är grön och frodig året runt och relativt lättskött, men du behöver se till att alltid hålla jorden lätt fuktig, för att den ska trivas som bäst.

Elefantöra Skötselråd

Elefantöra är relativt lättskött och behöver inte så mycket skötsel förutom regelbunden vattning. Här hittar du de viktigaste punkterna att tänka på.

  • Näring – Tillsätt näring vid behov. Elefantöra klarar sig med vanlig växtnäring som du hittar i trädgårdsbutiken.
  • Solläge – Undvik söderläge. I övrigt är flexibiliteten hög. Ju skuggigare du ställer Elefantöra desto större blir bladen.
  • Vatten – Vattna regelbundet, gärna två gånger per vecka, men var sparsam. Jorden ska bara vara lätt fuktig och får gärna torka mellan vattningarna.
  • Jord – Använd planteringsjord av hög kvalitet när du planterar Elefantöra.
  • Placering i hemmet – Placera den där det passar med lite gröna blad. Undvik helst soliga söderlägen, men annars växter de bra på de flesta ställen.

Beställ ett Elefantöra Online

Elefantöra som krukväxt är tillgängligt året runt i de flesta växtbutiker. Du behöver därför inte vänta utan kan beställa Elefantöra redan idag, för hemleverans och inom ett par dagar kommer du att få den till din dörr.

När du beställer krukväxter, som Elefantöra för leverans till dörren kan du oftast välja mellan olika ytterkrukor och andra tillbehör. Det är ett bra val för dig som inte redan har krukor och ett sätt att få en komplett krukväxt, färdig att ställas upp.

Hemlevereans

De flesta växtbutiker erbjuder leverans direkt till dörren när du köper Elefantöra och andra krukväxter. Därför behöver du inte lägga tid på att åka till och från butiken. Du kan enkelt välja och vraka bland det som är tillgängligt från favoritsoffan, kontoret eller var som helst, i telefonen, surfplattan eller datorn.

Vad kostar ett elefantöra?

En mellanstor Elefantöra utan ytterkruka kostar mellan 100 och 200 kronor, beroende på växtens storlek och hur välutvecklad den är.

Som köpare av krukväxter vill du ha dem så frodiga och välväxta som möjligt, men förstås inte övervuxna. Jämför gärna priser, men tänk på att du ofta får bättre kvalitet och förarbete om du betalar lite mer och att du då slipper lägga ned lika mycket jobb på att sköta din krukväxt.

Profilbild

Karl Åhgren

Karl Åhgren är en hängiven trädgårdsentusiast med en djupgående passion för odling och trädgårdsskötsel. Hans resa började som en hobby och har utvecklats till en betydande del av hans liv. Karl är speciellt intresserad av att kombinera estetik med funktionalitet i trädgården och strävar efter att skapa vackra och hållbara trädgårdar.

Som en självlärd entusiast har Karl byggt upp en omfattande kunskap genom praktisk erfarenhet och ständigt lärande. Han experimenterar gärna med nya odlingstekniker och delar entusiastiskt med sig av sina insikter och upplevelser. Karl är en stark förespråkare för ekologiska metoder och tror på odlingens betydelse för personligt välbefinnande och miljömässig hållbarhet.