Meny
Calathea Sanderiana

Calathea Sanderiana

Calathea Online

Calathea

Interflora

Strutformade mönstrade blad som kan vara röda på undersidan.

Calathea Sanderiana är en tropisk växt med den roliga egenheten att bladen sträcker sig efter solen om dagarna och sedan sluter sig när det blir mörkt. Om du beställer krukväxten Calathea Sanderiana online med hemleverans kan du få denna vackra växt hem till dörren på mindre än en vecka. Viktigt att veta är att detta är en säsongsväxt som bara säljs under en kort period, i januari.

Calathea Sanderiana är en lite känslig växt som vill ha mycket ljus, hög luftfuktighet och framför allt jämn temperatur. Det gäller därför att tänka till lite när det gäller växtens placering, så att den inte står är det ofta blir kallt för att du öppnar dörrar och fönster eller vädrar.

Calathea Sanderiana har stora vackra blad, som är mörkgröna med vita ränder som skiftar i rosa. Bladen växer på individuella stjälkar från ett gemensamt rotsystem.

Calathea Sanderiana Skötselråd

  • Näring – Calathea Sanderiana behöver näring ungefär en gång i månaden. Använd vanlig växtnäring och dosera enligt tillverkarens anvisningar.
  • Solläge – Ställ den ljust, men i skydd från direkt solljus, i synnerhet mitt på dagen
  • Vatten – Det här är en tropisk växt som gillar hög luftfuktighet. Det gäller att hålla jorden konstant fuktig, utan att den blir för blöt. Spraya gärna bladen med duschflaska en gång om dagen, om du har möjlighet
  • Jord – Calathea Sanderiana trivs i ganska luftig och porös jord, så blanda gärna vanlig plantjord med lecakulor när du planterar eller planterar om.
  • Placering i hemmet – Calathea Sanderiana är en växt som gillar ljus, men den vill gärna ha lite skydd för direkt solstrålning, så ställ den nära ett fönster, men inte direkt på fönsterbrädan

Beställ en Calathea Sanderiana Online

Calathean Säljs bara under en kort period, precis i början av året, så vänta inte! Om tiden är mogen, beställ din Calathea Sanderiana krukväxt direkt idag för att försäkra dig om att slippa vänta i ett år på nästa tillfälle.

Leverans direkt till dörren

När du beställer Calathea Sanderiana ska du se till att du får den levererad direkt till dörren, så att du kan vara säker på att få hem den i perfekt skick. När det gäller känsliga växter är det dumt att chansa. Hemleverans är en bra försäkring mot transportskador men också mot felaktig hantering.

Vad kostar en Calathea Sanderiana?

En Calathea Sanderiana går att få för strax under hundralappen, men det kan också finnas dyrare varianter. Priset bestäms som nästan alltid för blommor, av växtens storlek och hur mycket möda som lagts ned på att driva upp den och få den riktigt frodig.

Profilbild

Karl Åhgren

Karl Åhgren är en hängiven trädgårdsentusiast med en djupgående passion för odling och trädgårdsskötsel. Hans resa började som en hobby och har utvecklats till en betydande del av hans liv. Karl är speciellt intresserad av att kombinera estetik med funktionalitet i trädgården och strävar efter att skapa vackra och hållbara trädgårdar.

Som en självlärd entusiast har Karl byggt upp en omfattande kunskap genom praktisk erfarenhet och ständigt lärande. Han experimenterar gärna med nya odlingstekniker och delar entusiastiskt med sig av sina insikter och upplevelser. Karl är en stark förespråkare för ekologiska metoder och tror på odlingens betydelse för personligt välbefinnande och miljömässig hållbarhet.