Meny
Calathea Roseopicta

Calathea Roseopicta

Calathea Online

Calathea

Interflora

Strutformade mönstrade blad som kan vara röda på undersidan.

Calathea Roseopicta har blad som är mönstrade i grönt och rosa. Det är en från början tropisk växt som är relativt lättskött. Beställ krukväxten Calathea Roseopicta online med hemleverans, så får du denna färgklick till växt levererad hem med bud, hela vägen till dörren.

Calathea Roseopicta har ett speciellt utseende med stora blad, som växter på stjälkar direkt ur krukan, och som skiftar i grönt och rosa. Det exakta utseendet skiljer sig en del mellan olika exemplar, men du kan vara säker på att få en riktig färgfest som klart bryter av mot dina gröna växter.

Calithea Roseopicta är inte så svår att ta hand om men eftersom det är en tropisk växt krävs det att du är noggrann med att vattna den, så den inte torkar.

Calathea Roseopicta Skötselråd

Calathea Roseopicta kräver lite noggrannhet när det gäller vattningen, men är annars ganska enkelt att ta hand om.

  • Näring – Tillsätt näring vid behov under växtsäsongen. Gör uppehåll under vintern.
  • Solläge – Ljust men inte i direkt solljus. 
  • Vatten – Calathea Roseopicta gillar att ha det varmt och fuktigt, så vattna ofta och se till att jorden inte torkar ut.
  • Jord – Plantera din Calathea Roseopicta i helt vanlig krukväxtjord av bra kvalitet
  • Placering i hemmet – Placera Calathea Roseopicta ljust och helst varmt. Den gillar inte kalla drag.

Beställ en Calathea Roseopicta Online

Det lättaste sättet att få tag i Calathea Roseopicta är att köpa den på nätet. Beställ din Calathea Roseopicta krukväxt redan idag så får du den levererad, utan att du behöver lämna hemmet.

Levereras direkt hem till din dörr

När du beställer Calathea Roseopicta online, se till att den levereras direkt till dörren så att du slipper åka iväg och hämta den i butiken eller på något utlämningsställe. Med hemleverans sparar du massor av tid som du istället kan lägga på någonting roligare och du får dina krukväxter professionellt hanterade och levererade till din dörr vid en tidpunkt som passar dig.

Vad kostar en Calathea Roseopicta?

Calathea Roseopicta finns i prislägen från ett par hundra kronor och uppåt, beroende på tillgång och efterfrågan, men också växtens storlek. Att få en växt som är större redan vid leverans kostar lite mer, men kan ändå vara värt det, eftersom du förmodligen behöver lägga mindre tid och möda på att få den att ta sig bra när den väl är på plats.

Betala hellre lite mer och få plantor av god kvalitet och en storlek som du verkligen vill ha än att snåla och få lägga en massa arbete och väntan på att få en växt som blir som du vill ha den.

Profilbild

Karl Åhgren

Karl Åhgren är en hängiven trädgårdsentusiast med en djupgående passion för odling och trädgårdsskötsel. Hans resa började som en hobby och har utvecklats till en betydande del av hans liv. Karl är speciellt intresserad av att kombinera estetik med funktionalitet i trädgården och strävar efter att skapa vackra och hållbara trädgårdar.

Som en självlärd entusiast har Karl byggt upp en omfattande kunskap genom praktisk erfarenhet och ständigt lärande. Han experimenterar gärna med nya odlingstekniker och delar entusiastiskt med sig av sina insikter och upplevelser. Karl är en stark förespråkare för ekologiska metoder och tror på odlingens betydelse för personligt välbefinnande och miljömässig hållbarhet.