Meny
Ampellilja

Ampellilja

Ampellilja är en snabbväxande och lättskött växt som du kan ha nästan var som helst. Du kan beställa krukväxten Ampellilja online med hemleverans och få denna trevliga luftrenare levererad hem till dig inom några dagar.

Ampellilja växer med långa grönvita blad ur sin kruka. Det är ingen hög växt, men däremot kan den ta upp en del plats i sidled om du låter den. Att kalla den lättskött är en underdrift. Ampelliljan är nästan omöjlig att ta livet av och om du ändå försöker är det inte omöjligt att den svarar genom att blomma och skjuta nya skott, som du kan plantera.

Ampellilja bör inte stå direkt i solen, eftersom bladen kan vissna då, men annars klarar den sig nästan överallt.

Ampellilja Skötselråd

Ampellilja är mycket lättskött och svår att göra fel med, men här är några skötselråd, för dig som är perfektionist:

  • Näring – Tillsätt flytande växtnäring under växtsäsongen. Gör uppehåll vintertid.
  • Solläge – Ampellilja trivs bäst i halvskugga men den klarar de flesta ljuslägen, bara du skyddar den från att stå direkt i solen långa stunder.
  • Vatten – Vattna regelbundet, när jorden fortfarande är något fuktig. Viktigast är att inte vattna för mycket. Den klarar att stå torr ganska länge.
  • Jord – Använd vanlig plantjord av hög kvalitet till din Ampellilja när du planterar om eller planterar nya skott. Driv gärna upp skotten i vatten först, så att de bildar lite rötter, innan du sätter dem i jord.
  • Placering i hemmet – Placera Ampelliljor var som helst i hemmet, där du vill ha någonting grönt. Om du sätter dem i fönstret eller där solen kommer åt kan de behöva lite solskydd, men annars går nästan vad som helst bra.

Beställ en Ampellilja Online

Ampellilja är en växt som verkligen alla kan hantera. Beställ din Ampellilja som krukväxt idag så får du den hem till dörren inom ett par dagar. Beställ gärna extra krukor och jord, så kan du ta hand om skotten.

Levereras direkt hem till din dörr

Beställ gärna Ampellilja och andra krukväxter på nätet men kom ihåg att kontrollera att de kan levereras direkt till dörren, så att du slipper lägga tid på att hämta dem.

Att få krukväxter hemkörda är nästan alltid att föredra, eftersom det garanterar att du får rätt hantering hela vägen till dörren och dessutom slipper smutsa ned din bil invändigt, något som annars leder till mer arbete.

Vad kostar en Ampellilja?

En liten Ampellilja kan du ibland köpa för några tior, men det kan vara bättre att lägga lite mer pengar och få en välvuxen planta från början. Någon dyr växt är det i alla fall inte och om du lägger lite mer pengar är det förmodligen större chans att plantan skjuter skott och att du därmed får möjlighet att driva upp nya plantor.

Profilbild

Karl Åhgren

Karl Åhgren är en hängiven trädgårdsentusiast med en djupgående passion för odling och trädgårdsskötsel. Hans resa började som en hobby och har utvecklats till en betydande del av hans liv. Karl är speciellt intresserad av att kombinera estetik med funktionalitet i trädgården och strävar efter att skapa vackra och hållbara trädgårdar.

Som en självlärd entusiast har Karl byggt upp en omfattande kunskap genom praktisk erfarenhet och ständigt lärande. Han experimenterar gärna med nya odlingstekniker och delar entusiastiskt med sig av sina insikter och upplevelser. Karl är en stark förespråkare för ekologiska metoder och tror på odlingens betydelse för personligt välbefinnande och miljömässig hållbarhet.