Meny
Amaryllis

Amaryllis

Amaryllis är den klassiska julblomman, som finns i massor av olika färger Du köper den som lök i god tid före jul och du kan beställa krukväxten Amaryllis online med hemleverans, så får du den levererad direkt hem till dörren inom ett par dagar.

Amaryllis finns i vitt, rött och rosa, i många nyanser, men det finns också varianter där bladen skiftar mellan vitt och olika röda nyanser, i olika mönster. Att ha Amaryllis hemma är för många lika självklart som att ha en julgran

Du köper Amaryllis som lök, med eller utan knopp och ställer den sedan ljust och vattnar sparsamt, så slår den strax ut i sin fulla prakt.

Amaryllis Skötselråd

  • Näring – Amaryllis är en lökväxt och innehåller allt den behöver, förutom vatten, men det kan vara bra att tillsätta lite näring inför blomningen.
  • Solläge – Amaryllis behöver stå ljust, men du måste skydda den från direkt solljus. Bäst placeras den i ett ljust rum, någonstans där den inte står mitt i solskenet hela dagen.
  • Vatten – Köper du Amaryllis oplanterad, som lök, bör du ställa den med rötterna i vatten ett dygn innan plantering. När Amaryllis är planterad i kruka gäller det att vattna sparsamt och absolut inte för mycket.
  • Jord – Amaryllis planteras i vanlig planteringsjord av god kvalitet
  • Placering i hemmet – Placera din Amaryllis i ett ljust rum, men helst inte i solen, utan lite mer skyddat. Du kan få den att börja blomma fortare genom att ställa den lite varmare, men du får kortare blomningstid då. Står den svalare tar den längre tid på sig, men håller sig vacker längre.

Beställ en Amaryllis Online med hemleverans

Det kan ta tid att driva upp en Amaryllis, särskilt om den inte har knopp, så beställ din Amaryllis redan idag, så att den hinner börja blomma som du tänkt dig. I de flesta fall kan du få den levererad hem inom ett par dagar och du kan därför lugnt ägna dig åt annat.

Leverans direkt till dörren

Du kan beställa Amaryllis från alla växtbutiker på nätet och få den levererad hem till dig, inom ett par dagar. Inga problem med att åka runt mellan flera butiker för att hitta det du vill ha. Du kan istället, i lugn och ro, hitta det du vill ha online och beställa direkt, där det finns i lager.

Vad kostar en Amaryllis

Amaryllis kostar från strax under 100 kronor och uppåt. Det finns olika utföranden, både med och utan kruka, men framför allt skiljer de sig åt i färgnyans och mönster.

Det som främst sätter priset på Amaryllis är lökens storlek. Ju större löken är, desto högre kvalitet och fler blommor kan du räkna med.

Profilbild

Karl Åhgren

Karl Åhgren är en hängiven trädgårdsentusiast med en djupgående passion för odling och trädgårdsskötsel. Hans resa började som en hobby och har utvecklats till en betydande del av hans liv. Karl är speciellt intresserad av att kombinera estetik med funktionalitet i trädgården och strävar efter att skapa vackra och hållbara trädgårdar.

Som en självlärd entusiast har Karl byggt upp en omfattande kunskap genom praktisk erfarenhet och ständigt lärande. Han experimenterar gärna med nya odlingstekniker och delar entusiastiskt med sig av sina insikter och upplevelser. Karl är en stark förespråkare för ekologiska metoder och tror på odlingens betydelse för personligt välbefinnande och miljömässig hållbarhet.