Meny
Aloe Vera

Aloe Vera

Aloe Vera 40cm

Aloe Vera

Interflora

Är det kanske världens mest lättskötta växt? Ge bort den i present eller köp en till dig själv.

Aloe Vera är kanske mest känd för växtsaften som finns i bladen och är vanlig i skönhetsprodukter. Du kan beställa Aloe Vera som krukväxt online, med hemleverans och ha den hemma inom ett par dagar. Därefter kan du glömma bort den och vattna när du kommer ihåg det.

Aloe Vera kännetecknas av de avlånga, tjocka, ljusgröna bladen, som växer från en gemensam rot. Bladen är spetsiga till formen och lite taggiga längs kanterna, och den påminner mycket om en kaktus.

Aloe Vera är en perfekt krukväxt för dig som vill ha krukväxter men som inte har tid eller inte kommer ihåg att sköta dem. Den behöver i stort sett ingen skötsel alls, förutom lite vatten, när du kommer ihåg det, någon gång i månaden eller så.

Aloe Vera Skötselråd

Skötselråd för Aloe Vera är nästan onödigt, eftersom det är en så tålig växt, men här är några korta punkter, som kan vara bra att följa:

  • Näring – Aloe Vera behöver inga stora mängder växtnäring, men du kan tillsätta vanlig växtnäring vid behov.
  • Solläge – Här är en krukväxt som utan vidare kan stå i fönstret, i direkt solljus, utan att ta skada. Den kan stå nästan var som helst, men så ljust som möjligt.
  • Vatten – Med Aloe Vera är det viktigare att inte vattna än att vattna. Vattna sparsamt högst två gånger i månaden. På vintern behöver du inte vattna alls.
  • Jord – Aloe Vera trivs bäst i väldränerad jord. Använd vanlig plantjord, men blanda upp den med sand eller lecakulor för bäst resultat.
  • Placering i hemmet – Placeras så ljust som möjligt. Ställ den inte i ett mörkt hörn.

Beställ en Aloe Vera Online

Aloe Vera är en snygg och väldigt lättskött krukväxt som du kan köpa året runt från de flesta växthandlare på nätet. Beställer din Aloe Vera krukväxt idag så kan du få den levererad hem till dörren inom ett par dagar.

Leverans direkt till dörren

Bästa sättet att köpa Aloe Vera som krukväxt är att beställa online, med leverans direkt till dörren. Att åka runt och leta efter krukväxter du vill ha och sedan transportera hem i den egna bilen tar en massa tid som du kanske inte har och risken finns att det aldrig bli av.

Att köpa växter på nätet är därför ett perfekt sätt att verkligen få det gjort, eftersom du kan få en färdigplanterad Aloe Vera, i en snygg kruka, lämnad vid din dörr.

Vad kostar en Aloe Vera?

Du kan få en mellanstor Aloe Vera, utan ytterkruka för strax under 200 kronor. Priset kan variera mellan olika butiker, men främst bestäms det av storleken.

Profilbild

Karl Åhgren

Karl Åhgren är en hängiven trädgårdsentusiast med en djupgående passion för odling och trädgårdsskötsel. Hans resa började som en hobby och har utvecklats till en betydande del av hans liv. Karl är speciellt intresserad av att kombinera estetik med funktionalitet i trädgården och strävar efter att skapa vackra och hållbara trädgårdar.

Som en självlärd entusiast har Karl byggt upp en omfattande kunskap genom praktisk erfarenhet och ständigt lärande. Han experimenterar gärna med nya odlingstekniker och delar entusiastiskt med sig av sina insikter och upplevelser. Karl är en stark förespråkare för ekologiska metoder och tror på odlingens betydelse för personligt välbefinnande och miljömässig hållbarhet.