Meny
Alocasia

Alocasia

Alocasia är en trevlig grön krukväxt som är tillgänglig året runt. Du kan beställa krukväxten Alocasia online, med leverans hem, från de flesta växtbutiker på nätet.

Alocasia finns i olika varianter, som populärt kallas Tempelsköld, Skelettsköld och Zebrasköld. De har alla det gemensamt att de växer med stora blad på långa stjälkar. Det som skiljer dem åt är bladens exakta form och mönster, där Skelettsköld är den mest särpräglade med sina tydligt ådriga blad.

Alocasia kommer från Sysostasien och gillar ljust och värme. Den gillar därför att stå inomhus, där den får mycket ljus men ändå är skyddad från direkt solljus under varma dagar. 

Alocasia Skötselråd

  • Näring – Alocasia gillar vanlig växtnäring som du kan tillsätta då och då under växtsäsongen, alltså från tidig vår till någon gång på hösten. Under vintern kan växten få vila
  • Solläge – Det här är en krukväxt som tycker om ljus, men du bör ändå skydda den från direkt solljus under sommaren och inte ställa den direkt i fönstret, eftersom det kan göra att den torkar.
  • Vatten – Vattna rejält en eller två gånger i veckan, men låt sedan din Alocasia torka ut innan du fyller på. Den vill inte stå fuktig hela tiden.
  • Jord – Använd planteringsjord av god kvalitet när du planterar eller planterar om. Alocasia har inga speciella krav, förutom att jorden gärna får vara näringsrik och bra på att hålla vatten.
  • Placering i hemmet – Placera din Alocasia inomhus på något ljust ställe, men undvik helst att ställa den direkt i ett fönster utan solskydd eftersom den då kan bli för varm under sommaren.

Beställ en Alocasia idag

Alocasia är en trevlig krukväxt med stora gröna blad, som håller sig fin året runt. Du kan beställa din Alocasia krukväxt online redan idag och få den levererad till dörren inom ett par dagar.

Leverans direkt till dörren

Att beställa krukväxter online är ett bekvämt och effektivt sätt att få ett grönare och skönare hem och tack vare att de levereras direkt till din dörr slipper du lägga tid på att åka runt mellan trädgårdsbutiker och leta efter det du vill ha.

Vad kostar en Alocasia?

Du får räkna med att en välvuxen Alocasia utan ytterkruka kostar åtminstone 200 kronor. Det finns både billigare och dyrare alternativ. Det exakta priset beror mycket på hur välutvecklad och stor din krukväxt är, men det kan också avspegla hur mycket möda och omsorg som lagts på växten, alltså hur hög kvalitet du får.

Som med så mycket annat så gäller att du får vad du betalar för och absolut inte mer än vad du betalar för, så det kan löna sig i längden att inte snåla när du köper din Alocasia eller andra krukväxter.

Profilbild

Karl Åhgren

Karl Åhgren är en hängiven trädgårdsentusiast med en djupgående passion för odling och trädgårdsskötsel. Hans resa började som en hobby och har utvecklats till en betydande del av hans liv. Karl är speciellt intresserad av att kombinera estetik med funktionalitet i trädgården och strävar efter att skapa vackra och hållbara trädgårdar.

Som en självlärd entusiast har Karl byggt upp en omfattande kunskap genom praktisk erfarenhet och ständigt lärande. Han experimenterar gärna med nya odlingstekniker och delar entusiastiskt med sig av sina insikter och upplevelser. Karl är en stark förespråkare för ekologiska metoder och tror på odlingens betydelse för personligt välbefinnande och miljömässig hållbarhet.