Meny
Älghornsbräken

Älghornsbräken

Älghornsbräken har sitt namn efter bladen som till formen påminner om älgens horn. Du kan beställa krukväxten Älghornsbräken online med hemleverans och få denna trevliga gröna växt hem till dörren på några dagars varsel.

Älghornsbräken växer med långa gröna blad direkt från rötterna. Bladen ser ut att vara något ludna eller dammiga, men det är egentligen ett vaxskikt som ska skydda växten från dina fingrar. Som stöd åt de långa spretiga bladen har den dessutom runda bruna blad. De är viktiga för växten eftersom de fungerar som stödblad för de långa älghornen.

Det är inte svårt att hålla Älghornsbräken vid liv, men det kräver lite tid och passning eftersom den vill ha jämnfuktig jord som inte torkar ut.

Skötselråd

Älghornsbräken är ingen svårskött växt, men den behöver vattnas ordentligt och har några andra krav, som vi listar här:

  • Näring – Tillsätt växtnäring för gröna växter under vår till höst
  • Solläge – Placera gärna Älghornsbräken ljust, men se till att den är skyddad från starkt solljus. Den klarar också av att stå i halvskugga om det passar dig bättre.
  • Vatten – Vattnas regelbunden under vår till höst och ska inte stå torr. Under vintern kan du låta jorden torka ut något mellan vattningarna.
  • Jord – Älghornsbräken trivs bra i vanlig planteringsjord för krukväxter, av hög kvalitet.
  • Placering i hemmet – Placera in Älghornsbräken i ett ljust rum, men inte precis vid fönstret, eftersom den ogillar direkt solljus.

Beställ en Älghornsbräken online

Det är ett smart val att köpa älghornsbräken och andra krukväxter på nätet, eftersom du sparar tid och transporter. Beställ din Älghornsbräken som krukväxt redan idag, så får du den levererad till dörren inom några dagar. Lägg gärna till en snygg ytterkruka och andra tillbehör du behöver, så att du får hem allt du behöver med en gång.

Leverans direkt till dören

Du kan beställa Älghornsbräken och alla dina andra krukväxter från växthandlare online och få dem levererade direkt till dörren inom några dagar. Det gör att du behöver lägga minimalt med tid på at köpa växter och istället får tid över till att sköta om dem.

Vad kostar en älghornsbräken?

En älgshornsbräken kan kosta mellan 200 kronor eller strax därunder och uppåt, bland annat beroende på storlek. När det gäller krukväxter kan priserna variera över året beroende på hur tillgång och efterfrågan förändras.

Om du är mycket priskänslig kan det vara lockande att slå till på en billig planta, men det är viktigt att förstå att du får vad du betalar för och att det i slutändan kan bli både dyrare och krångligare att driva upp en billig växt och att det kan vara bättre att satsa på lite högre kvalitet och pris redan från början.

Profilbild

Karl Åhgren

Karl Åhgren är en hängiven trädgårdsentusiast med en djupgående passion för odling och trädgårdsskötsel. Hans resa började som en hobby och har utvecklats till en betydande del av hans liv. Karl är speciellt intresserad av att kombinera estetik med funktionalitet i trädgården och strävar efter att skapa vackra och hållbara trädgårdar.

Som en självlärd entusiast har Karl byggt upp en omfattande kunskap genom praktisk erfarenhet och ständigt lärande. Han experimenterar gärna med nya odlingstekniker och delar entusiastiskt med sig av sina insikter och upplevelser. Karl är en stark förespråkare för ekologiska metoder och tror på odlingens betydelse för personligt välbefinnande och miljömässig hållbarhet.