Meny
Bokashi Startkit

Bokashi Startkit

Bokashi 2.0 Startkit inklusive Strö

Testvinnaren

Bokashi 2.0 Startkit Inklusive Strö

Bokashi startkit är den ultimata lösningen för dig som vill påbörja din resa mot ett mer hållbart köksavfallshanteringssystem hemma.

Genom att fermentera ditt köksavfall med hjälp av effektiva mikroorganismer, omvandlar Bokashi-metoden dina matrester till näringsrik kompost på bara några veckor.

Detta effektiva system inte bara minskar mängden avfall som skickas till soptippen utan berikar även din trädgård med högkvalitativ kompost som förbättrar jordens struktur och främjar hälsosam planttillväxt.

Vi har korat vinnare i flera kategorier:

Bokashi Startkit bäst i test 2024

Efter en noggrann utvärdering av flera startkit har vi kommit fram till att Bokashi 2.0 Startkit Inklusive Strö förtjänar utmärkelsen som bäst i vårt test. Detta kit har visat sig vara överlägset när det gäller att fermentera köksavfall och producera kvalitativ kompost.

Vår recension är baserad på objektiva tester och visar på produkten överlägsenhet i jämförelse med andra alternativ på marknaden.

Bokashi 2.0 Startkit inklusive Strö

Dubbelt Startkit ink Strö

Varumärke: Bokashi 2.0

Bokashi 2.0 ’Startkit är den perfekta lösningen för den som söker en kombination av skönhet och funktionalitet i köket. Med två stilfulla hinkar och den senaste tekniken inom kökskompostering är detta set ett måste för den medvetne miljövårdsentusiasten.

Bokashikompost Urban Garden

Bokashikompost Startkit

Varumärke: Urban Garden

Urban Garden bokashikompost är den perfekta lösningen för den som vill omvandla köksavfall till näringsrik kompost samtidigt som man extraherar näringsvatten för sina växter. Denna intelligenta komposteringsenhet använder en lufttät design för att främja anaerob kompostering och hålla lukten borta från ditt hem.

Bokashi 2.0 Ocean

Ocean Startkit

Varumärke: Bokashi 2.0

Bokashi 2.0 Ocean är mer än bara en kökskompost; den är en symbol för hållbarhet och ansvarstagande. Denna nya generation av kökskompost är inte bara vacker och effektiv, den är också tillverkad med omsorg om vår planet.

tittade vi på produkterna

Vi inledde vår utvärdering genom att noga granska de tillgängliga Bokashi Startkit-produkterna på marknaden. Vår målsättning var att identifiera de mest pålitliga och effektiva alternativen för att hjälpa dig som konsument att fatta ett välgrundat beslut.

Produkterna har bedömts efter dessa kriterier

För att bedöma Bokashi Startkit använde vi ett antal kriterier för att mäta deras prestanda och användbarhet. Våra utvärderingskriterier inkluderade följande:

 1. Effektivitet: Vi testade hur effektivt varje Bokashi Startkit var när det gäller att fermentera köksavfall och producera högkvalitativ kompost. Resultaten visade på skillnader i fermenteringshastighet och kompostkvalitet mellan olika produkter.
 2. Användarvänlighet: Vi bedömde hur enkelt det var att använda varje kit. Det inkluderade aspekter som montering, daglig hantering och tömning av komposten.
 3. Hållbarhet: Vi tittade på materialkvaliteten och konstruktionen av varje Bokashi Startkit för att bedöma dess hållbarhet och livslängd.
 4. Instruktioner och support: Vi utvärderade tillhandahållna instruktioner och support från tillverkaren för att säkerställa att användarna hade tillräcklig vägledning för att lyckas med sin kompostering.
 5. Pris och värde: Vi jämförde priserna på produkterna i förhållande till deras prestanda och funktioner för att bedöma värdet de erbjöd för användarna.

Bokashi Startkit jämförelse

ProduktVolymTappkranVikt
Bokashi 2.0 Startkit Inklusive Strö9.6 liter x2Ja2.8 kg
Urban Garden Bokashi Startkit18 LiterJa1.3 kg
Bokashi 2.0 Ocean Startkit9.6 LiterJa2.8 kg
Bokashi Startkit bäst i test

Köpguide – Bra att tänka på när du ska köpa ett bokashi startkit

Bokashikompostering erbjuder en effektiv metod för att hantera köksavfall genom att låta mikroorganismer fermentera det istället för att låta det brytas ner som i en vanlig kompost.

En av de stora fördelarna med bokashikompostering är den snabba fermenteringsprocessen, som tar bara några veckor och inte avger någon obehaglig lukt.

När du överväger att köpa ett Bokashi Startkit, finns det flera viktiga faktorer att tänka på för att säkerställa att du väljer rätt kit för dina behov.

Volym

Först och främst bör du fundera på den volym av köksavfall du genererar regelbundet. Bokashi Startkit finns i olika storlekar, så det är viktigt att välja ett kit som kan hantera den mängd avfall du producerar. Det är bättre att ha en större kapacitet om du har ett större hushåll eller om du genererar mycket köksavfall.

Effekt

Effektiviteten hos ett Bokashi Startkit är avgörande. Titta på produktens prestanda när det gäller fermenteringshastighet och kvaliteten på den resulterande komposten. En effektiv Bokashi-komposteringsprocess bör producera högkvalitativ kompost på kort tid.

Med eller utan tappkran

Vissa Bokashi Startkit levereras med en tappkran som gör det enkelt att avlägsna den näringsrika saften som produceras under fermenteringen. Detta kan vara en praktisk funktion för dig om du planerar att använda lakvattnet som gödningsmedel. Överväg om du vill ha denna funktion när du väljer ditt kit.

Pris

Slutligen, jämför priset på olika Bokashi Startkit och se till att det passar din budget. Kom ihåg att ett högre pris kan rättfärdigas om kitet erbjuder överlägsen prestanda och hållbarhet.

Bäst Bokashi Startkit – Topp 3

 1. Bokashi 2.0 Startkit Inklusive Strö
 2. Urban Garden Bokashi Startkit
 3. Bokashi 2.0 Ocean Startkit

Vår Favorit

Varumärken som var med i testet

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.

Bokashi 2.0

Bokashi 2.0 är ett av de varumärken vi noga utvärderade under vårt test. Det är viktigt att notera att Bokashi 2.0 erbjuder specifika egenskaper och funktioner som kan vara av intresse för köpare som söker en pålitlig Bokashi Startkit-lösning.

Urban Garden

Ett annat varumärke som vi inkluderade i vår utvärdering var Urban Garden. Deras Bokashi Startkit har blivit föremål för noggranna tester för att bedöma dess prestanda och användbarhet. Vi har tagit hänsyn till dess specifika funktioner för att ge en rättvis bedömning.

Produkten som jämfördes: Urban Garden Bokashi Startkit

Bäst Bokashi Startkit

Mer om Bokashi Startkit

Bokashi Startkit är en innovativ lösning för att hantera köksavfall på ett hållbart sätt. Istället för att slänga matrester i soporna och skicka dem till soptippen kan du använda Bokashi startkitet för att omvandla dem till näringsrik kompost som gynnar din trädgård.

Fördelar med Bokashi Startkit

 • Snabb och luktfri kompostering: Bokashi-metoden möjliggör snabb och luktfri kompostering, vilket är en fördel för de som bor i bostadsområden med begränsad utrymme.
 • Bevarar näringsämnen: Genom fermentering bevarar Bokashi-metoden näringsämnena i köksavfallet och resulterar i en mycket näringsrik kompost.
 • Enkel att använda: Bokashi Startkit levereras med allt du behöver och är enkelt att komma igång med.
 • Hållbar avfallshantering: Genom att använda Bokashi Startkit minskar du mängden köksavfall som hamnar på soptippen och bidrar till en mer hållbar avfallshantering.

Hur många bokashi startkit bör jag ha?

För de allra flesta räcker det bra med de två bokashihinkar som kommer med ditt bokashi startkit. När den första hinken är full och står och efterjäser använder du den andra hinken till ditt dagliga avfall. När den andra hinken är full brukar den första ha jäst klart och är redo att användas igen.

Bokashi startkit pris – Så mycket kostar det att börja kompostera

Du kan köpa ett enkelt bokashi startkit för så lite som några hundralappar. Med ett par 10-litershinkar med lock och ett kilo strö kan du komma riktigt billigt undan. Men med en så enkel utrustning behövs det en lite större arbetsinsats och risken för att det blir för blött och kan börja lukta är större.

Om du istället satsar lite mer pengar och köper ett bokashi startkit med tappkran får du hinkar som gör det lättare att hjälpa din bokashi till en perfekt miljö för jäsningen och nedbrytningen av dina matrester.

För en superenkel hantering av din bokashi ska du satsa på ett bokashi 2.0 startkit. Inte bara är hinkarna snyggare i bokashi 2.0, utan de har flera smarta funktioner som underlättar när du ska fylla på den med matrester och tappa ur lakvattnet.

Tillbehör – Detta bör du också ha till din nya kompostbehållare

De flesta tillbehören till din bokashi är gjorda för att underlätta den dagliga användningen.

En tillplattare gör att det är lättare att skapa en syrefri miljö i hinken och ett kärl för lakvatten hjälper dig att hålla miljön i hinken lagom fuktig samtidigt som du får ut dundernäring till dina växter i form av lakvattnet.

Tänk bara på att späda lakvattnet med minst 100 delar vatten när du ska använda det

Bokashiströ är det som sätter igång processen

Själva processen i en bokashi är en blandning mellan jäsning och syrning. Ofta kallas det fermentering, och det som händer är att proteiner och stärkelse bryts ner till aminosyror och näringsämnen som kan återföras till jorden.

För att sätta igång en bokashi behöver du tillsätta de mikroorganismer som behövs och det gör du enkelt genom att använda bokashiströ. I ströet finns allt du behöver, och det enda du behöver göra är att strö över ett par matskedar när du fyller på bokashihinken.

Läs vår artikel om Bokashiströ här!

Vanliga frågor om startkit för Bokashi

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.

Hur många Bokashi Startkit behöver jag?

För en vanlig familj är det lagom med 10-litershinkar. Eftersom bokashi ska efterjäsa ett par veckor när hinken är full är det smart att ha två hinkar. Då kan du fylla den andra hinken medan den första jäser klart. Gräv sedan ner den första bokashin i trädgården och använd hinken igen medan den andra hinken efterjäser.

Hur fungerar ett Bokashi Startkit?

Bokashi Startkit är en komposteringsmetod som använder mikroorganismer för att fermentera köksavfall istället för att låta det brytas ner som i en vanlig kompost. Kitet innehåller vanligtvis två hinkar med lock, Bokashi-bran (mikroorganismer), och en tappkran. Du lägger helt enkelt ditt köksavfall i hinken, tillsätter Bokashi-bran, och låter mikroorganismerna göra sitt arbete. Efter några veckor har du näringsrik kompost som kan användas i trädgården.

Vad är fördelarna med att använda ett Bokashi Startkit?

Bokashi Startkit erbjuder flera fördelar, inklusive snabb fermentering av köksavfall, minimal lukt, bevarande av näringsämnen i avfallet, och enkel användning. Dessutom minskar det mängden avfall som skickas till soptippen och bidrar till hållbar avfallshantering.

Hur står volym kan ett Startkit hantera?

Bokashi Startkit finns i olika storlekar för att möta olika behov. Storleken på kitet påverkar hur mycket köksavfall det kan hantera. Det är viktigt att välja ett kit som passar din hushålls storlek och mängden köksavfall du genererar.

Vad gör jag med den färdiga bokashin?

När fermenteringsprocessen är klar, kan du använda den färdiga bokashin som näringsrik kompost i din trädgård eller i dina planteringar. Den förbättrar jordens kvalitet och främjar hälsosam planttillväxt. Du kan också använda den näringsrika saften som samlas i tappkranen som gödningsmedel för dina växter.

Sammanfattning

Bokashi Startkit erbjuder en innovativ och effektiv metod för att hantera köksavfall på ett hållbart sätt. Genom att använda ett Bokashi Startkit kan du snabbt och luktfritt omvandla dina matrester till näringsrik kompost som gynnar din trädgård.

Processen är enkel och kan anpassas efter ditt behov, oavsett om du har en liten balkong eller en rymlig trädgård. Bokashi Startkit är en miljövänlig lösning som minskar mängden avfall som hamnar på soptippen och främjar en mer hållbar livsstil.

Stäng locket

För att mikroorganismerna i bokashiströet ska kunna jobba på bästa sätt vill de ha en anaerob miljö, det vill säga så lite syre som möjligt. Därför är det bra att samla köksavfall under dagen och lägga allt i hinken vid ett enda tillfälle. Pressa ihop det så mycket som möjligt och var noga med att stänga locket.

Använd näsan

Var inte orolig, bokashi luktar inte illa! Däremot luktar en bokashi som mår bra lite svagt syrligt. Så när du fyller på i hinken med dagens matrester är det bra att ta till vana att lukta lite i den.

Luktar den inget alls tillsätter du lite mer strö för att få igång jäsningen. Luktar den illa ska du se över miljön i hinken. Kanske behöver du tömma ur lite lakvatten och tillsätta mer strö.

Vi är Objektiva i vår bedömning

Vår recension av Bokashi Startkit är baserad på objektiva tester och bedömningar. Vi strävar alltid efter att ge våra läsare rättvis och pålitlig information så att de kan fatta välgrundade köpbeslut.

Vår bedömning av olika varumärken och produkter är oberoende och fokuserar på att ge dig den bästa vägledningen.

Oberoende och transparenta

Vi värderar transparens och oberoende i vårt arbete. Vår målsättning är att erbjuda tydlig och transparent information om dessa produkter.

Profilbild

Karl Åhgren

Karl Åhgren är en hängiven trädgårdsentusiast med en djupgående passion för odling och trädgårdsskötsel. Hans resa började som en hobby och har utvecklats till en betydande del av hans liv. Karl är speciellt intresserad av att kombinera estetik med funktionalitet i trädgården och strävar efter att skapa vackra och hållbara trädgårdar.

Som en självlärd entusiast har Karl byggt upp en omfattande kunskap genom praktisk erfarenhet och ständigt lärande. Han experimenterar gärna med nya odlingstekniker och delar entusiastiskt med sig av sina insikter och upplevelser. Karl är en stark förespråkare för ekologiska metoder och tror på odlingens betydelse för personligt välbefinnande och miljömässig hållbarhet.